Probioticele – solutia ideala de tratament pentru imunitate

BUCURESTI - 12 ianuarie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Sezonul rece nu este marcat doar de temperaturi scazute, viscol, ninsori si frig. Toate acestea isi pun amprenta si asupra organismului uman, in perioada iernii existand o nevoie suplimentara de intarire a organismului. Una dintre solutiile ideale si 100% sigure de tratament pentru imunitate o reprezinta probioticele. Mai multe despre acestea am aflat de la reprezentantii Bio-Kult.

bio-kult.ro

bio-kult.ro

Ce sunt de fapt probioticele? Denumirea provine din latinescul “pro” si grecescul “bios”, mai exact “pentru viata”. Aceste microorganisme deosebit de benefice se regasesc in corpul uman, la nivelul tractului digestiv si contribuie la echilibrarea florei intestinale. La baza, probioticele sunt bacterii, insa bacterii cu rol benefic, care reusesc sa tina sub control inmultirea bacteriilor patogene.

Cand sunt necesare probioticele?

Oricand apar dezechilibre la nivelul florei intestinale, organismul uman este mai predispus diverselor afectiuni. Sistemul digestiv se afla in stransa legatura cu capacitatea de autoaparare si vindecare a corpului, motiv pentru care probioticele reprezinta un bun tratament pentru imunitate.

Situatiile in care avem nevoie de probiotice sunt foarte diverse. Poate fi vorba, in prima faza, de administrarea de tratament cu antibiotice, pe perioada caruia flora intestinala este afectata. Consumul de probiotice dupa un astfel de tratament va duce la restabilirea unui echilibru. De asemenea, organismul mai poate avea nevoie de probiotice atunci cand alimentatia este una saraca in fibre si bogata in grasimi, ori cand stresul si starile de anxietate devin o problema frecventa, alaturi de slabirea sistemului imunitar. Perioada iernii reprezinta un alt moment in care corpul are nevoie de probiotice, ca tratament pentru imunitate si pentru stimularea capacitatii de autoaparare a organismului impotriva diversilor agenti patogeni.

Cine poate folosi probiotice?

Fiind suplimente nutritive, acestea pot fi utilizate in egala masura de copii, adulti sau varstnici. Pentru fiecare categorie de varsta exista numeroase beneficii.

Studiile realizate constant dupa descoperirea probioticelor arata faptul ca acestea ajuta considerabil la remedierea numeroaselor afectiuni din sfera pediatriei. La varste fragede, copiii au sistemul imunitar inca in formare, iar probioticele pot fi de mare ajutor, contribuind la restabilirea echilibrului la nivelul florei intestinale. Ca tratament pentru imunitate si pentru fortificarea organismului, probioticele sunt varianta cea mai indicata pentru cei mici.

Pentru adulti sau varstnici, probioticele reprezinta de asemenea un ajutor considerabil. Periodic, apar in organism diverse dezechilibre care il fac mai predispus la afectiuni, boli sau deranjamente. Prin faptul ca pot regla nivelul bacteriilor daunatoare de la nivelul tubului digestiv, probioticele reusesc sa ofere tratament pentru imunitate si sunt chiar foarte eficiente pentru remedierea unor afectiuni precum constipatie, diaree, disconfort intestinal sau sindromul colonului iritabil.

Unde gasim probiotice?

O alimentatie sanatoasa si echilibrata ne poate oferi starea de bine cautata. Exista insa perioade in care in organism se inregistreaza unele carente, iar in astfel de momente este nevoie fie de un tratament pentru imunitate si fortificare a capacitatii de autoaparare, fie de un remediu eficient. Probioticele functioneaza in ambele cazuri. Pe acestea le gasim chiar in alimente pe care le consumam zilnic, precum lapte batut, chefir, branzeturi moi, varza murata sau castraveti murati, ori in mediul online si fizic, sub forma de suplimente nutritive.

Bio-Kult reprezinta un adevarat reper pentru cei care se afla in cautarea de probiotice, produsele fiind recunoscute pentru efectele pozitive aduse. Reprezentantii Bio-Kult stau la dispozitia doritorilor cu toate informatiile, chiar pe site-ul oficial www. bio-kult.ro .