Psihoterapia - de stiut inainte de a merge in cabinetul specialistului

BUCURESTI - 27 iunie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Intentia de a merge la psihoterapeut, indiferent de motiv, ar trebui pusa in practica, sa nu ramana doar in stadiul de idee. Sunt destul de multe persoane care doresc sa primeasca un astfel de ajutor, fie ca e necesar pentru a depasi o perioada stresanta, din cauza unui impas, fie ca altele sunt aspectele ce au condus la asta. Si in acest caz, ca in cele mai multe situatii, primul pas este mai greu.

danielivan.ro

danielivan.ro

Odata cu constientizarea efectelor benefice pe care sedintele de psihoterapie le are asupra calitatii vietii, oricine doreste sa continue cu acest plan, sa se tina de terapie. Pentru ca rezultatele sa fie cele dorite, este nevoie de implicare, de interes din partea celui in cauza, dar si de ajutorul unui psihoterapeut cu experienta.

Daniel Ivan este un nume ce se remarca in aceasta arie de activitate, specialistul punand la dispozitia celor interesati atat servicii in cadrul cabinetului sau fizic din Bucuresti, cat si sedinte online. Mai ales acestea din urma sunt la tot mai mareu cautare astazi, intr-o lume in care nimeni nu mai are timp.

Iata ce spune expertul, care sunt aspectele de cunoscut inainte de a merge intr-un astfel de cabinet.  Intrucat inainte de a incepe sesiunile de terapie propriu zise vor exista o serie de intrebari la care e necesar a raspunde psihoterapeutului este important ca fiecare sa stie ca nu sunt din categoria celor care ar trebui sa ii ingrijoreze in vreun fel; in fapt, niciodata nu se pun intrebari de acest tip.

Care sunt motivele pentru care optati pentru psihoterapie?

In acest sens este necesar a cunoaste motivul pentru care exista dorinta de a urma aceste sedinte. Poate fi vorba despre incurajarea unui prieten care de asemenea a urmat sedinte si i-au fost de ajutor in situatii diverse. Pe scurt, specialistul are nevoie sa stie ce urmaresti, pentru a sti cum sa procedeze mai departe.

Care este istoria personala, dar si situatia actuala?

In acest sens vor fi adresate intrebari privind viata personala. Spre exemplu, specialistul are nevoie sa stie daca membrii familiei sunt esentiali in procesul ce urmeaza a fi parcurs, daca au vreo influenta asupra a ceea ce fiecare este in prezent.

Ce anume deranjeaza in prezent, care este problema propriu zisa?

Fiecare are anumite stari si trairi raportate la situatia dificila sau care devine dificila la un moment dat in viata sa. Uneori apar si simptome in acest sens, precum o frica nejustificata sau altele asemenea. Este necesar a discuta astfel de aspecte pentru a evita situatii precum problemele la locul de munca sau in relatia cu familia, de exemplu.

Pentru ca totul sa fie de efect este necesar ca fiecare dintre cei care ajung in cabinet psihoterapie in Bucuresti Daniel Ivan, dar si online sa participe activ la sedinte. Nimic de speriat. Si alte informatii relevante privind aceste servicii pot fi furnizate celor interesati. Mediul online este o sursa bogata in acest sens, iar specialistul este la dispozitie privind consultanta.