Sistemele de exhaustare - sustinatoare a industriei de prelucrare a lemnului

BUCURESTI - 16 august 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

De o complexitate in plina expansiune, industria de prelucrare a lemnului se bazeaza majoritar pe o gama extinsa de utilaje specifice, alaturi de sisteme de exhaustare, respectiv exhaustoare locale diverse. Elementul cheie, ce face posibila racordarea sistemelor respective la masinile profesionale de prelucrare a lemnului, sunt furtunurile speciale pentru exhaustare a rumegusului.

tehnovest.ro

tehnovest.ro

Datorita diversitatii ce cuprinde aceasta industrie si aceste furtunuri sunt fabricate astazi in modele variate, avand la baza parametri de productie diferiti. Cu experienta pe piata automatizarilor, Tehnovest vine in intampinarea celor care doresc sa asigure o functionare optima si indelungata a sistemelor de exhaustare cu o linie completa de furtunuri dedicate acestui scop.

Tehnovest sustine industria de prelucrare a lemnului prin gama complexa de furtunuri exhaustare, productie proprie

Pentru ca procesele pe care le presupune prelucrarea lemnului trebuie sa fie controlate, sigure si eficiente, Tehnovest s-a asigurat ca fiecare furtun de exhaustare disponibil in portofoliul sau se pliaza pe criterii si standarde consacrate.

Intelegand nevoia de a oferi calitate si durabilitate prin produsele sale, producatorul vine cu o serie de alternative a optiunilor comune ce se regasesc pe piata de profil.

De importanta majora in constructia acestui tip de furtun este spira. Oricine lucreaza in aceasta industrie ar trebui sa fie informat in legatura cu proprietatile pe care trebuie sa le prezinte aceste componente esentiale. Spre exemplu, spira poate fi realizata din otel, respectiv aliaj otel - cupru, din PVC, carton presat. Tehnovest propune modelele cu spira din otel, pentru rezistenta sporita la deformare si flexibilitatea ce le caracterizeaza.

Peretele furtunului constituie un alt aspect de interes pentru cei care sunt in cautarea unui furtun de exhaustare . Solutiile constau in peretii realizati din PVC si tubulaturile cu pereti din poliuretan.

Fiecare se prezinta sub anumite caracteristici care vor influenta indiscutabil decizia. Spre exemplu, modele cu pereti din PVC sunt mai casante, rigide si totodata mai putin rezistente la socuri. Cei mai multi se orienteaza dupa poliuretan, prezentand non-toxicitate, dar si o rezistenta sporita. Remarcabil este si succesul cu care face fata temperaturilor extreme, particolelor abrazive. Pentru perioade de timp mai scurte, un astfel de furtun poate rezista si la temperaturi de peste 125 grade Celsius.

Nu in cele din urma, recomandarea specialistilor este de a realiza alegerea si pe baza grosimii pe care o prezinta peretele furtunului de exhaustare. In principiu dimensiunea acestuia in grosime va fi influentata si de tipul aplicatiei unde va fi utilizat.

Modelele care sunt menite sa aspire praful sau aerul vor avea o grosime a peretelui pana in 0,4 mm. Se intalnesc modele de acest tip intr-o varietate de domenii, aparte de cel al industriei de prelucrare a lemnului, precum cea chimica si petrochimica.

Pentru a transporta insa rumegus sau particule care au dimensiuni mai mari, ideal va fi un furtun cu o grosime a peretelui peste 0,6 mm. In acest mod, utilizatorii vor avea siguranta rezistentei, deci vor beneficia totodata si de protectia necesara.

Cand vine vorba de astfel de nevoi, Tehnovest se asigura ca paleta de produse comercializata se pliaza pe nevoi distincte, complexe. Atat furtunele de exhaustare, cat si alte solutii pentru echipamente hidraulice se regasesc in portofoliul producatorului, pe tehnovest.ro .