Sistemele hidraulice – greselile pe care le fac cel mai frecvent utilizatorii

BUCURESTI - 28 noiembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Printre categoriile de sisteme supuse frecvent reparatiilor, cele hidraulice nu fac exceptie, la randul lor necesitand diverse interventii de reconstruire, inlocuire si asa mai departe. Sunt prea putini utilizatorii care se intreaba din ce motiv apar astfel de consecinte, din ce motiv sunt supuse defectiunilor. Motivele pentru care interventii de acest fel sunt necesare se refera in primul rand la utilizarea lor nepotrivita. Astfel, cei mai multi le folosesc dupa un tipar ce se repeta la nesfarsit, ce cauzeaza mereu cam aceleasi probleme.

www.tehnovest.ro

www.tehnovest.ro

Dupa o scurta utilizare a sistemelor hidraulice, multi revin in magazinele din care au facut achizitia cu tot felul de intrebari, cautand justificari in speranta ca nu sunt ei cei responsabili de defectarea lor. Specialistii Tehnovest ies in intampinarea lor cu o serie de clarificari ce vizeaza problemele cu care acestia se confrunta. Acestea se refera la greselile pe care majoritatea le face, cele care de fapt sunt cauza pentru care se strica sau de defecteaza sistemele hidraulice. De altfel, expertii pun la dispozitia celor interesati articole si piese hidraulice ce pot inlocui cu succes elementele defecte din alcatuirea unor astfel de sisteme.

Greseli frecvent intalnite in randul utilizatorilor de sisteme hidraulice

Filtrele sunt schimbate cand nu este cazul

Adevarate dureri de cap sunt create de filtrele care sunt problematice. Unii le inlocuiesc imediat cum simt ca nu mai ofera o functionare optima, fara a se interesa legat de cauze. Nu este indicata inlocuirea frecventa a acestora, mai ales ca asta genereaza si costuri pe masura. De altfel si cand schimbarea filtrelor este amanata sunt sanse destul de mari ca durata de viata a sistemului hidraulic sa fie dramatic redusa.

Ce recomanda specialistii Tehnovest in acest caz? Ideal este ca schimbarea filtrelor sa se realizeze atunci cand capacitatea acestora de a mentine murdaria a atins nivelul maxim. De obicei se inlocuiesc inainte de a se deschide supapa de bypass.

Nivelul maxim al capacitatii se refera la 80% din totalul sau. Colmatarea filtrului indica insa ca este prea tarziu pentru ca atunci operatiunea de filtrare nu se mai realizeaza nicicum.

Uleiul hidraulic se inlocuieste prea des

Sunt doar doua cazuri in care este indicata inlocuirea acestuia. Primul se refera la degradarea uleiului de baza si celalalt la momentul in care este epuizat pachetul de aditivi.

Prea putini sunt cei care fac diferenta intre variabilele ce impun in fapt inlocuirea. Unii cred ca trebuie sa se raporteze la orele de serviciu, insa acesta nu este nicidecum un criteriu de baza. Utilizatorii trebuie sa tina cont si de faptul ca uleiul hidraulic nu are costuri foarte scazute si ca risipa nu este o optiune rentabila.

Mai ales acolo unde rezervorul de ulei este unul destul de voluminos, schimbarile frecvente ale uleiului devin problematice. Schimbarea se face numai cand este cazul, pentru a evita compromiterea functionarii optime a componentelor din sistem.

La fel si cand vine vorba despre functionarea la o temperatura prea ridicata se pune problema defectarii sistemelor hidraulice. Astfel de situatii pot fi evitate, prin intrebuintarea corecta si corespunzatoare a sistemelor in discutie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/sistemele-hidraulice-greselile-pe-care-le-fac-cel-mai-frecvent-utilizatorii