Stilul fotografului si al fotografiilor de nunta

BUCURESTI - 27 septembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Fotografiile de nunta trebuie sa surprinda toate momentele cheie din ziua fericitului eveniment. Acestea vor ramane unicele amintiri, neatinse de trecerea timpului, pe care le vei putea revedea ori de cate ori iti vei dori. Atmosfera creata de trupa riguros selectata, savoarea mancarii si gustul prajiturilor vor pieri in timp. La video cel mai probabil te vei uita de cateva ori, insa un album foto creat de un profesionist, cu imagini care surpind fericirea si emotia de pe chipul vostru si al celor prezenti, cu siguranta il vei deschide mai des din dorinta de a-ti reimprospata amintirile din acea zi.

Astfel, vei fi pusa in situatia de a alege un fotograf Cluj. Optiuni exista, iar daca ar fi dupa tine probabil ca ai alege toti fotografii pentru nunta ta. Ce ii diferentiaza insa? Raspunsul la aceasta intrebare este pe cat se simplu, pe atat de neasteptat – stilul.

Despre stilul unui fotograf

Stilul personal al fiecarui fotograf este un amestec intre experienta, viziune artistica, abilitati tehnice, influente exterioare cum ar fi educatia primita, mediul in care s-a dezvoltat, experientele anterioare, pasiunile, parerile personale, preferintele, limitarile date de constiinta si asa mai departe.

Avand in vedere cat de multi factori intra in aceasta ecuatie, este de la sine inteles ca este aproape imposibil ca doi fotografi sa aiba acelasi stil de a fotografia. De obicei, fotografii aflati la inceput de drum au tendinta de a imita stilul unui fotograf renumit, insa, din cauza cunostintelor si experientei mai restranse, nu se poate prelua fidel acest stil. De asemenea, odata cu dobandirea experientei, a unui anumit bagaj de cunostinte si abilitati, stilul unui fotograf poate evolua, calitatea fotografiilor imbunatatindu-se treptat.

In alt sens, stilul fotografului coincide cu amprenta sa fotografica. Asa cum recunosti vocea unei persoane dragi dintr-o mie de voci, tot asa vei distinge stilul unui fotograf dupa ce te-ai familiarizat cu el. Detaliile discrete oferite de tonalitate, culoare, luminozitate si lumina vor face imaginile lui usor recognoscibile.

Stiluri de fotografii de nunta

Excluzand din start acele poze facute aproape la intamplare cu grave erori de compozitie, raman doua mari stiluri de fotografii de imagini care, desi sunt opuse, se interfereaza usor in fotografia de nunta. Este voba despre stilul foto-jurnalistic si stilul clasic care are la baza regizarea momentelor. Care dintre ele reprezinta o alegere mai buna? Exista fotografi specializati in fiecare dintre aceste stiluri, motiv pentru care raspunsul la aceasta intrebare este – „In functie de ce prefera fiecare.”.

Stilul foto-jurnalistic

Desi imaginile specifice acestui stil erau in mare parte realizate alb/negru, in prezent se mizeaza pe culori, insa nu este o regula. Acest stil presupune suprinderea momentelor cheie, lipsa regiei si interventia cat mai discreta a fotografului, astfel incat evenimentul sa se desfasoare cat mai natural. Acesta va putea suprinde clipe unice, cum ar fi lacrimile mamei, in timp ce mirele pune pe degetul miresei verigheta.

Genul acesta de imagini transmit povesti emotionante, valoarea lor fiind cu atat mai mare daca se realizeaza serii de fotografii ce se completeaza.

Importanta este prezenta a doi fotografi, pentru a maximiza sansele de a suprinde clipa „perfecta”.

Stilul clasic

Celebre in trecut, aceste fotografii se numesc in prezent formale si au rolul lor in fotografia de nunta. Un exemplu ar fi pozele cu parintii, rudele si restul invitatilor ce urmeaza a fi imprimate pe hartie si ulterior, oferite. De asemenea, sedinta foto presupune de cele mai multe ori fotografii regizate, in sensul ca mirii primesc indicatii cu privire la pozitii, expresia fetei, etc.

Astfel, fotograful are posibilitatea sa aleaga unghiul de fotografiere, lumina, implicit sansa de a obtine mult mai simplu fotografii reusite.

Ce stil de fotografie se preteaza voua, ca pereche? In orice caz, alege un fotograf fara sa te raportezi exlusiv la pret, ci la stilul si valoarea fotografiei pe care acesta o abordeaza.