Terapie Vizuala pentru ambliopie la Clinica Optisan

BUCURESTI - 12 ianuarie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Clinica Optisan trateaza pacienti diagnosticati cu ambliopie si strabism cu ajutorul unui program complex de terapie vizuala. Tratamentul este eficient atat la copii, cat si la adulti.

optisan.ro

optisan.ro

Ambliopia sau boala ochiului lenes

Intalnita cel mai frecvent in randul copiilor, ambliopia este o afectiune ce presupune scaderea performantei unui ochi, desi din punct de vedere anatomic, ochiul este normal. Creierul proceseaza doar imaginile primite de la ochiul sanatos. Copilul cu ambliopie nu isi da seama ca nu vede bine cu un ochi, iar parintii pot afla de afectiunea de care sufera copilul doar in urma unui consult oftalmologic.

 

Cum se trateaza ambliopia

Odata diagnosticata, ambliopia poate fi tratata. La Clinica Optisan exista un departament de Terapie Vizuala pentru recuperarea vederii pacientilor diagnosticati cu ambliopie (ochi lenes). Medicul oftalmolog stabileste un protocol de tratament in urma caruia pacientul trebuie sa efectueze mai multe sedinte de terapie vizuala. Acestea sunt derulate atat in clinica, cat si la domiciliu, cu monitorizarea terapeutului.

 

Exercitii pe calculator pentru ambliopie si strabism

Programul de terapie vizuala pentru ambliopie consta intr-o serie de exercitii pleoptice si ortoptice pe calculator. Initial, tintele din joc vor putea fi vazute usor, pentru ca odata cu progresele inregistrate, acestea sa devina din ce in ce mai complexe.

Scopul este de a imbunatati acuitatea vizuala a ochiului lenes, dar si perceptia si procesarea informatiei vizuale la nivel cerebral. Ochii vor învăța să lucreze în echipa, se va imbunatati coordonarea mana-ochi, aprecierea distantelor in spatiu si sensibilitatea la contrast.

Recuperarea vederii cu minimum 30%

Clinica Optisan este un reper in servicii oftalmologice pentru pacientii din judetul Salaj, dar si pentru cei din toata tara cand vine vorba de tratamentul ambliopiei (boala ochiului lenes). Specialistii clinicii promit imbunatatirea vederii ochiului lenes cu minimum 30%, in caz contrar sunt returnate costurile, integral.

 

Contact:

Clinica Optisan

office@optisan.ro

+40360086888, +40746672215

strada Cerbului nr. 2, Zalau, judetul Salaj

 

Taguri: clinica optisan