Transporturile agabaritice in Romania, o piata plina de piedici si provocari

BUCURESTI - 23 aprilie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Piata transporturilor de gabarit depasit este o provocare in sine, oriunde in lume. Este nevoie de o flota serioasa de vehicule de transport de mare tonaj, echipamente si tehnologii de ultima generatie, de soferi profesionisti, de autorizatii si asigurari consistente. In Romania este insa o aventura si mai mare din cauza lipsei infrastructurii. Orice transport cu gabarit depasit implica o mobilizare exemplara, in multe situatii fiind nevoie ca transportatorul sa demonteze in drumul sau cam tot ce se poate gasi, de la simple panouri publicitare la pasarele pietonale.

holleman.ro

Legal, in Romania nu ai voie sa efectuezi pe drumurile publice transporturi care sa depaseasca masele totale maxime admise. Tocmai de aceea, pentru astfel de situatii, este nevoie de autorizatii speciale de transport, eliberate de administratorii drumurilor pe care se va face deplasarea.

Piata in dezvoltare, norme invechite

Abia anul acesta au fost insa modificate si completate noile norme referitoare la transporturile agabaritice, conform propunerilor Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania. In acest moment, legislatia in domeniu a ajuns sa respecte aproape toate normele europene in vigoare.

In ciuda tuturor piedicilor, piata de transport si logistica a crescut considerabil in intreaga lume si se estimeaza ca in urmatorii 4 ani va exploda, indeosebi in Asia. Europa este pe ultimul loc in aceasta categorie, iar Romania, codasa Europei. Cu toate acestea, in ultimii ani se observa miscari importante si tara noastra a ajuns printre cei mai activi jucatori in domeniu.

In ultimii 5 ani numarul firmelor de transport a crescut de 4 ori. Transporturi agabaritice nu poate face insa orice companie, cu atat mai putin daca vorbim si de rute internationale, nu doar nationale. Pentru a activa pe aceasta piata de milioane de euro este nevoie de trailere moderne, de mare capacitate, de soferi cu experienta si de o logistica fara cusur.

Cea mai mare investitie din Romania pe piata de transporturi cu gabarit depasit

Lider in transporturile agabaritice, compania Holleman are o vechime pe piata de peste 20 de ani, timp in care a investit incontinuu in echipamente, dar si in oameni. A facut cea mai mare investitie in domeniu, a deschis filiale in Bulgaria, Serbia, Moldova, Ungaria si Ucraina si a ajuns sa detina cel mai performant parc auto din estul Europei.

Investitiile au continuat si pe partea de logistica, astfel ca intreaga companie functioneaza cu ajutorul unui program software dedicat. Toate procesele, comenzile, operatiunile sunt manageriate cu ajutorul acestuia, astfel incat activitatile se realizeaza mult mai rapid.

Clientii care au nevoie de astfel de servicii nu sunt deloc putini. De la utilaje pentru constructii si echipamente folosite in agricultura la echipamente din domeniul energetic, turbine eoliene, echipamente din industria petrolului, gaze si petrochimie, cererea este foarte mare. Si raspunderea este insa la fel de mare, astfel ca orice transport agabaritic beneficiaza de asigurare pana la destinatie.

Cel mai mare transport agabaritic ce a traversat vreodata tara noastra a cantarit in total 676 de tone. Piesa cea mai grea, de 405 tone, a fost transportata pe Dunare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/transporturile-agabaritice-in-romania-o-piata-plina-de-piedici-si-provocari