Variatoarele mecanice de turatie

BUCURESTI - 15 ianuarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

O necesitate indispensabila in alcatuirea motoarelor electrice diverse, variatoarele mecanice de turatie se regasesc astazi in variate dimensiuni, cu caracteristici functionale si constructive diferite. Cu utilizare universala, acestea pot fi dotate de talpi si flansa de iesire in corpul comun pe care il alcatuiesc cu variatorul propriu zis.

euro-industrial.ro

euro-industrial.ro

Turatia de intrare este de 1400 rpm, aceasta fiind valoarea la care sunt calculate in fapt performantele variatoarelor. In cazul celor de iesire insa, cand valoarea lor scade sub 1000 rpm, va fi redusa si actionarea. Asta inseamna ca ansamblul motor - variator va prezenta o functionare imbunatatita, cu posibilitatea de a da randamentul dorit functionand la temperaturi mai scazute.

In intampinarea celor care se orienteaza dupa variatoare de turatie vine Euro-industrial.ro, punand la dispozitia publicului produse cu livrare din stoc. Categoria ce cuprinde variatoare de turatie din portofoliul sau dispune de modele vaste.

Variatorul de turatie potrivit pentru aplicatii diverse

Un astfel de articol va fi ales nu oricum, ci tinand cont de recomandarile oferite de Euro Industrial, respectiv si de specificatiile oferite de profesionisti. Conteaza, inainte de toate, cuplul de iesire din variator, are trebuie sa inregistreze turatia dorita, mai mare desigur decat cuplul de care are nevoie instalatia in actionare.

E necesar sa existe o corespondenta intre cele doua turatii - cele obtinute si cele de care aplicatia are nevoie, respectiv ca acestea sa fie aceleasi. Sunt situatii in care vor fi necesare turatii mai mici la iesire, dar si un cuplu mai mare. In acest caz, recomandate sunt motoarele cu turatii mai mici, respectiv de 900 rpm.

De preferat este a evita acele motoare care au un numar mai mic de rotatii pe minut decat valoarea mentionata anterior intrucat acestea ar putea cauza o ungere deficitara a angrenajelor din interior. Astfel, ansamblul va avea o fiabilitatea scazuta, ceea ce nu e de dorit.

Variatorul potrivit de turatie va fi ales si in raport cu dimensiunea ansamblului in cauza. E necesara asigurarea anumitor conditii dispozitivului pentru a actiona corespunzator: loc in spate pentru racirea motorului, loc lateral pentru actionarea roatei de variere, compatibilitate intre flansa de prindere pe instalatie si flansa variatorului, dar si dimensiuni compatibile ale axului de iesire cu cuplajul instalatiei.

In functie de astfel de specificatii si de caracteristicile aplicatiei, cei interesati pot contacta echipa Euro-industrial.ro pentru a primi ofera corespunzatoare pentru un variator de turatie profesional.