Vesmintele bisericesti - emblematice pentru slujitorii altarelor

BUCURESTI - 13 august 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Traditionalele vesminte bisericesti constituie o emblema astazi pentru cei care sunt slujitori ai altarelor, pentru cei care savarsesc Sfanta Liturghie sau alte tipuri de slujbe in decursul anului bisericesc. Este vorba despre elementele care ii diferentiaza pe preoti de enoriasi, cele a caror purtare este obligatorie, anumite piese ce le alcatuiesc fiind indispensabile. Fara de acestea nu ar fi permisa slujirea la altar.

vesmintebisericesti.ro

vesmintebisericesti.ro

Din dorinta de a sustine purtarea lor intocmai cu regulile bisericesti, Crilovic este magazinul online care vine cu solutii variate, pentru toti cei interesati. In cadrul site-ului oficial vesmintebisericesti.ro se regasesc si produsele pe care le pune la dispozitie, alaturi de specificatiile care vor face diferenta de calitate si estetica.

Pentru ca sunt ca o emblema pentru slujitorii altarului, se cade ca modul lor de prezentare sa fie unul deosebit, ireprosabil. De acest aspect, dar si de alte detalii ce tin de semnificatia acestor vesminte s-a ingrijit Crilovic, prin atentia acordata in cazul fiecarui articol.

Vesmintele bisericesti de la Crilovic - emblematice pentru cei ce slujesc altarelor

Niciun element ce alcatuieste straiele preotesti nu poate lipsi. Spre exemplu, preotii indreptatiti sa savarseasca Liturghia sfanta trebuie sa aiba mereu vestimentatia din cele 5 piese impuse si anume epitrahilul, stiharul, manecutele, braul si felonul. In anumite zone ale partii epitrahilul mai este cunoscut si ca patrahir, iar felonul ca stifa.

Pentru a sublinia cat mai eficient semnificatia fiecarui vesmant bisericesc, achizitionarea pieselor se realizeaza in set. Acestea vin cu o tematica anume, deci toate impreuna vor contura armonios prezenta preotului, prin culori si modele atent alese. Toate piesele, incepand de la epitrahile preotesti, manecute si pana la felon, spre exemplu, trebuie sa se incadreze deci in acelasi registru.

Fiecare sarbatoare impune purtarea anumitor straie, aspect cunoscut de cei insarcinati cu achizitionarea lor spre a fi apoi folosite pentru un timp indelungat. Iata deci de ce se pune accent pe cromatica. Fiecare culoare in parte are o anumita semnificatie, sunt corelate unui anumit simbol despre care si enoriasii ar trebui sa stie. In principal persoanele foarte religioase cunosc detalii de acest tip, necesare si niciodata un plus de informatii inutile. In orice caz, culorile sunt un reper principal al preotilor cand cumpara vesminte.

Referitor la simbolistica imprimata prin metode diverse pe vesminte, se poate spune ca este cealalta parte esentiala la care trebuie sa se raporteze cei care le achizitioneaza. Reprezentative sunt in pricipiu imagini de tipul spicelor de greu, franjurile, simbolul crucii. Cele care sunt infrumusetate de o anumita icoana sau de o imagine biblica sunt cu atat mai deosebite. In general sunt pozitionate pe felon, fiind partea cea mai vizibila si totodata intinsa, aceleasi modele regasindu-se insa si pe epitrahil, respectiv pe celelalte piese.

Varietatea optiunilor care exista la ora actuala este una incantatoare, iar Crilovic este un reper pe aceasta nisa. Portofoliul sau se distinge prin modelele variate si paleta cromatica diversa, tiparul vesmintelor fiind insa mereu cel standard. Cei interesati pot vizualiza optiunile pe site-ul vesmintebisericesti.ro, alaturi de alte produse precum acoperamante biserica, bedernite, prapuri etc.