Viata fara ochelari cu ajutorul chirurgiei refractive

BUCURESTI - 7 aprilie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

De multe ori, atunci cand va preocupati de sanatatea corpului vostru, omiteti involuntar un organ important, folosit in cea mai mare parte a timpului. Ingrijirea necorespunzatoare a ochilor poate cauza in timp probleme de vedere, iar ca si prima consecinta - purtarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact.

Medoptic.ro

Medoptic.ro

In cazul in care doriti sa nu mai fiti nevoiti sa le purtati, tehnologia vine cu solutii. Chirurgia refractiva face ca dependenta de ochelari de vedere si de lentile de contact sa dispara, prin corectarea vederii pacientilor.

Echipa de medici specialisti din cadrul clinicii oftalmologice Medoptic va sta la dispozitie cu toate informatiile de care aveti nevoie inainte de o astfel de interventie.

Cum decurge operatia?

Operatia in sine dureaza foarte putin. Dupa ce pacientul il informeaza pe specialist in legatura cu alergiile sale si daca ia vreo medicatie cronica, i se fac masuratorile de specialitate: keratorefractometrie cu si fara cicloplegic, presiune intraoculara, fund de ochi, topografie corneana si se testeaza filmul lacrimal. In sala de operatie, pacientul sta intins pe un pat operator, acoperit de un camp steril. Cu ajutorul unui retractor, fiecare ochi este tinut deschis pentru a pregati suprafata corneana. Urmeaza aplicarea tratamentului laser care dureaza doar cateva secunde, in functie de dioptria ce se corecteaza, timp in care pacientul se uita fix la o lumina rosie. Dupa interventie i se aplica o lentila de contact terapeutica pentru 7 zile.

Aceasta operatie este destinata persoanelor care sufera de miopie, hipermetropie si astigmatism. Sunt afectiuni precum presbiopia unde purtarea ochelarilor de aproape este inca necesara chiar si dupa o asemenea interventie.

Recuperarea

Recuperarea dupa operatie nu este una anevoioasa, ci se face foarte usor, respectand cateva reguli de baza: trebuie sa se evite praful, pacientul nu trebuie sa se frece la ochi, sa nu faca baie in piscina sau mare, sa nu depuna un efort fizic excesiv si sa revina la control la o luna si la 3 luni dupa operatie.

Pentru mai multe informatii in legatura cu chirurgia refractiva, echipa Medoptic va sta la dispozitie online si telefonic, momentan.

DISCLAIMER: Informatiile oferite sunt cu caracter general, nu sunt sfaturi oferite de medici avizati si se recomanda consulatrea unui specialist in domeniu.