Concursul Online Evaluare in Educatie “Tudor Sorin” la disciplina Informatica se va desfasura in perioada 7-13 decembrie 2013

BUCURESTI - 3 decembrie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG

Prima etapa a Concursului Online Evaluare in Educatie “Tudor Sorin” la disciplina Informatica , organizat de catre Fundatia de Evaluare in Educatie, se va desfasura incepand de sambata, 7 decembrie 2013, la ora 9:00 si se va incheia vineri, 13 decembrie, la ora 21:00. Lista centrelor de evaluare este disponibila pe www.evaluare-edu.ro. Elevii se pot inscrie in oricare dintre unitatile scolare participante sau independent, direct de pe site.

Concursul Online Evaluare in Educatie “Tudor Sorin” la disciplina Informatica se va desfasura in perioada 7-13 decembrie 2013

Concursul National Evaluare in Educatie “Tudor Sorin” la disciplina Informatica se desfasoara cu succes din anul 2008, datorita interesului manifestat atat in randul elevilor, cat si al parintilor si cadrelor didactice.

In fiecare an scolar, pentru disciplina Informatica, se organizeaza doua etape independente de evaluare a cunostintelor.

Elevii claselor II – XII sunt invitati sa se inscrie in centrul de evaluare dorit, prin contactarea organizatorului principal. Lista unitatilor scolare participante la prima etapa de evaluare la disciplina Informatica este disponibila la urmatorul link: http://www.evaluare-edu.ro/evaluare-informatica/centre-evaluare. Totodata, elevii se pot inscrie in mod independent, creandu-si un cont direct de pe site.

Concursul cuprinde teste online pentru probele: informatica intensiv, neintensiv, tehnologia informatiei si a comunicatiilor si competente digitale. Structura  subiectelor si programa sunt disponibile pe site-ul www.evaluare-edu.ro .

Cadrele didactice interesate isi pot crea gratuit un cont demonstrativ de administrator de test. Astfel, pot accesa modele de subiecte si se pot familiariza cu structura concursului. Pentru fiecare elev participant se creaza un cont, din care acesta va sustine testul si isi va vizualiza lucrarea după evaluare.

Organizatorii concursului din fiecare unitate scolara participanta gestioneaza conturile elevilor inscrisi in cadrul centrului de evaluare, evaluează testele online si stabilesc punctajul.

Concursul se desfasoara într-un interval de 7 zile. In acesta perioada conturile elevilor sunt active si pot sustine oricand concursul.

In urma fiecarei etape, elevii participanti primesc medalii si diplome, iar cadrele didactice implicate primesc diplome specifice (organizator principal, evaluator, supraveghetor etc.).

Fundatia de Evaluare in Educatie le ureaza mult succes tuturor participantilor!

Despre Evaluare in Educatie

Fundaţia de Evaluare în Educaţie organizează Concursuri Naţionale de "Evaluare în Educaţie" în mediul preuniversitar (clasele I-XII).

Ne propunem să sprijinim fiecare pas prin care un elev aflat într-o etapă a formării să-şi cunoască măsura propriei valori, atât în folosul propriu, al dezvoltării individuale, cât şi în ansamblu, în folosul societăţii din care face parte.

Proiectul este singurul axat pe evaluarea continuă, națională a elevilor din clasele I-XII la cinci discipline importante.