Cum influenteaza sistemul de munca hibrid businessurile viitorului

BUCURESTI - 20 mai 2022

Comunicat tip General in Stiinta / Cercetare

Potrivit unui studiu recent realizat de Genesis Property, 8 din 10 angajati din Romania sustin ca munca de acasa le-a afectat relatia cu echipa. Aproape 88% dintre cei care s-au intors la birou sau lucreaza in sistem hibrid spun ca aloca o buna parte din timp interactiunii si colaborarii directe cu colegii si 95% sustin ca tinerii angajati, aflati la inceput de drum, ar avea mai mult de castigat in cariera daca ar veni la birou macar cateva zile pe saptamana. Prin urmare, munca hibrida – partial de acasa, partial de la sediul companiei – pare a fi cartea castigatoare pentru businessurile viitorului.

Sursa foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock

Munca hibrida raspunde noilor nevoi de pe piata muncii

Munca hibrida nu este neaparat un concept nou, dar este de actualitate si raspunde nevoilor aparute in ultimii ani. Este un model de lucru flexibil care le ofera angajatilor posibilitatea de lucra atat de la birou, cat si de acasa. Profesionistii au posibilitatea de a-si alege locurile si modalitatile in care dau cel mai bun randament. Spre exemplu, daca trebuie sa se concentreze asupra unui proiect, pot opta pentru confortul propriei locuinte sau al unei cafenele. Daca simt nevoia de a lucra in echipa, de a face schimb de idei cu colegii sau sa ia parte la un training sau o sedinta, angajatii pot alege sa mearga la birou.

 

Provocarile sunt multiple, atat pentru angajati, deoarece acestia si-ar putea regasi mai greu ritmul in noua normalitate, dar si pentru angajatori, care trebuie sa se adapteze pentru a face fata noilor nevoi. De cele mai multe ori, acestea sunt legate de identificarea unui spatiu de lucru sanatos, facilitarea colaborarii dintre angajati la distanta sau asigurarea unor facilitati care sa ofere confortul de acasa pentru cei care au vazut cum este sa lucreze remote. 

 

Sunt lucruri la care se gandeste orice antreprenor de succes. Dezvoltatorul Liviu Tudor a luat tinut cont de toate provocarile aduse de pandemia de COVID-19. A gasit si a implementat noi solutii care sa le asigure angajatilor conditii optime de dezvoltare.

Regandirea spatiilor de birouri in concordanta cu sistemul de munca hibrid

Prin urmare, Liviu Tudor a initiat si dezvoltat in ultimii doi ani certificarea IMMUNE Building Standard™, alaturi de experti in sanatate, tehnologie, arhitectura, constructii, inginerie si facility management. 

 

Standardul IMMUNE™ reprezinta o solutie inovatoare si unica in lume, ce raspunde contextului epidemiologic actual si sta la baza cladirilor de birouri ale viitorului. Contine peste 135 de masuri sanitare, de inginerie, arhitectura si operationale, menite sa imbunatateasca protectia sanitara a spatiilor de birouri, atat in prezent, cat si in viitor.  

 

In plus, incepe transformarea parcului de business Novo Park, detinut de Liviu Tudor, situat in zona de Nord a Bucurestiului, in YUNITY Park, un concept nou de real estate, care va reaseza, într-un spatiu unic, facilitati noi pentru tendintele de lucru si de viata urbana ale viitorului.

 

Iata cateva dintre noile facilitati ce se vor regasi in YUNITY Park (acum Novo Park):

-un amfiteatru modern dedicat evenimentelor outdoor, cu o capacitate de 220 de locuri doar in gradene

-o pădure urbană de 1.000 de metri patrati unde angajatii vor putea susține inclusiv întalniri de lucru

-o terasa exterioara care va deservi un food hall de 4.000 de mp

-spații de co-working 

-spatii de co-living

-un centru modern de conferințe cu o capacitate totala de 540 de locuri

-o cafenea-restaurant de 190 de locuri

 

Este cea mai buna dovada ca antreprenorii se pot replia rapid si asigura angajatilor cele mai bune conditii, chiar si in situatii de criza. 

 

Sursa foto: Shutterstock

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/seo-monitor/cum-influenteaza-sistemul-de-munca-hibrid-businessurile-viitorului