Cum mobilăm camera elevului

BUCURESTI - 4 iulie 2022

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Vremea în care copilul dvs. era doar un piticot dulce a trecut, și a trecut fără să simțiți. Acum este elev și trebuie să-i amenajați camera astfel încât să fie potrivită pentru joacă și relaxare, precum și pentru pregătirea lecțiilor.

Sursă imagine: pixabay.com

Sursă imagine: pixabay.com

Vremea în care copilul dvs. era doar un piticot dulce a trecut, și a trecut fără să simțiți. Acum este elev și trebuie să-i amenajați camera astfel încât să fie potrivită pentru joacă și relaxare, precum și pentru pregătirea lecțiilor.

5 sfaturi pentru amenajarea camerei elevului, care vă pot fi de folos


Luați în calcul dorințele copilului


Cât timp copilul dvs. este mic, deciziile privind amenajarea camerei sale vă aparțin, dar odată ce începe școala nu mai aveți autoritatea deplină.

Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să nu vă grăbiți să cumpărați mobilier înainte de a vă consulta cu elevul dvs.

Nu vă grăbiți și mai întâi stați de vorbă cu el despre ceea ce îi place și despre cum își imaginează camera. Astfel, veți ști la ce visează și vă va fi mai ușor să găsiți nu doar mobilierul, ci și tema și culorile care i se potrivesc.


Mizați pe culori neutre


Copiii își schimbă deseori gusturile pe măsură ce cresc și, de exemplu, dacă în urmă cu două luni le plăcea movul, peste două luni nu le va mai plăcea la fel de mult ca verdele, galbenul sau albastrul.

Pentru a nu fi nevoiți să schimbați culoarea pereților la fiecare câteva luni, designerii de interior vă recomandă să alegeți culori neutre (alb, gri, bej).

Și înainte de a vă gândi că aceste culori sunt plictisitoare și că este puțin probabil să-i placă copilului dvs., vă spunem că puteți face camera "fun" oferindu-i micuțului dvs. libertatea de a decora pereții cu postere, fotografii sau alte accesorii care-i plac.

În acest fel, veți economisi ceva muncă și bani, iar copilul dvs. se va simți matur și fericit că-l lăsați să ia propriile decizii cu privire la felul în care va arăta camera lui.


Aveți grijă de mobilierul principal


Atunci când un copil intră la școală, pe lângă un pat confortabil și suficient spațiu pentru a-și aranja hainele, are nevoie de o zonă separată pentru pregătirea lecțiilor, dotată cu o masă de calculator confortabilă, scaun ergonomic și cel puțin câteva rafturi suplimentare pe care să-și pună în ordine manualele și caietele.

Partea bună este că acum se găsește o varietate extrem de mare de seturi și de piese individuale de mobilier pentru camera copilului/camera elevului, așa că nu trebuie decât să vă orientați printre oferte pentru a găsi patul, dulapul, șifonierul, masa de calculator și scaunul perfect de care are nevoie copilul dvs.

Însă, atunci când alegeți o masă și un scaun, nu uitați să țineți cont atât de spațiul de care dispuneți, cât și de vârsta și înălțimea copilului.


Luați în considerare amenajarea unui loc de relaxare și de întâlnire cu prietenii


Cu cât copiii cresc mai mult, cu atât mai mult au nevoie să interacționeze cu prietenii. Așadar, nu veți greși dacă veți crea o "zonă de oaspeți" în camera copilului, adăugând la mobilierul principal o masă elegantă, o canapea mică sau unul, sau chiar două pufuri.

În acest fel, atunci când copilul dvs. dorește să-și invite prietenii să învețe sau să se joace împreună, nu va trebui să se îngrijoreze că nu are unde să-i găzduiască.

Zona de relaxare va fi utilă și în cazul în care dorește să se relaxeze după ce-și pregătește lecțiile sau decide să citească o carte, să asculte muzică sau să deseneze fără a fi nevoit să stea la masa de calculator.

Completați interiorul cu accesoriile preferate și utile


Finalizați mobilierul prin așezarea unui covor moale pe podea, care poate deveni cu ușurință și un accent sau un punct focal al camerei.

Nu uitați de veioză pentru masa de calculator, deoarece va fi de mare ajutor atunci când elevul dvs. va avea nevoie de un plus de lumină în camera sa.

De asemenea, nu veți greși dacă alocați spațiu pentru câteva rafturi deschise care să fie atârnate de-a lungul pereților, o oglindă simplă sau una, sau două comode pentru spațiu de depozitare suplimentar.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/expedo/cum-mobilam-camera-elevului