Cum va arata scoala viitorului ? Puteti vedea vizitand TEB Expo 2013

BUCURESTI - 22 octombrie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, IT&C, Tehnologie

Cele mai noi mijloace de predare vor fi expuse in cadrul editiei 9 a TEB Expo, eveniment cunoscut si ca Targul Educational Bucuresti, organizat de Expo 24 Romania in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Muncipiului Bucuresti.
Ca in fiecare an, principalul punct de atractie este reprezentat de sistemele IT pentru educatie, acestea prefigurand in fapt scoala viitorului.

Table interactive inteligente, softuri ce inlocuiesc manualele, lectii in format electronic sunt principalele produse pe care firmele expozante le promoveaza in cadrul expozitiei. In ultimii ani, tot mai multe unitati de invatamant publice si private incep sa implementeze astfel de sisteme, acestea trecand deja de la nivelul de moft la necesitate.

In viitorul apropiat, mijloacele IT vor domina salile de clasa, acest fapt fiind reflectat in cadrul expozitiei de noile produse ce vor fi lansate. Sistemele clasice de predare nu au fost insa uitate, companiile avand in continuare oferte si pentru table, mulaje, mobilier scolar, harti si aparatura de laborator.

Expozitia este deschisa de joi 24 octombrie pana sambata 26 octombrie 2013, intre orele 10 -17 la World Trade Center Bucuresti.

Site: www.teb.ro

Programul concursurilor si evenimentelor din cadrul TEB Expo 2013

Concurs EURODIDACTICA

Locul 1 - o tabla interactiva - scolii/ liceului ce va fi reprezentata in carul targului de numarul cel mai mare de cadre didactice titulare Locul 2 - un videoproiector Locul 3 - un set de planse

JOI 24 OCTOMBRIE 201312:00 Uniunea Editorilor din România (UER) are deosebita plăcere să vă adreseze invitaţia de a participa la o dezbatere din ciclul  “Cu cărţile pe masă”, ce se va desfăşura joi, 24 octombrie 2013, ora 12.00, la World Trade Center din Bucureşti, cu prilejul  Targului Educaţional Bucureşti, ediţia a IX-a. Tema dezbaterii: “Manuale şi auxiliare în perspectiva clasei digitale” Vor participa autori, editori, specialişti în educaţie, firme de soft educaţional, cadre didactice, părinţi, reprezentanţi ai ONG, jurnalişti etc.Vă rugăm să confirmaţi prezenţa dvs. la coordonatele: claudiu.istrate@proedit.ro, tel. 0722/512.191 sau la olivottoa@gmail.com, 0755/096.438 (pentru jurnalisti).

13:30 WELCOME TO THE FUTURE OF EDUCATION! - Knowledge Research va prezinta NOUL LEGO MINDSTORMS - EV3

14:00 ALFA VEGA - Prezentare sustinuta de Calin Mateian

"Predarea şi învăţarea ştiinţelor şi disciplinelor tehnologice prin intermediul rețelei de table interactive ceramice cu sunet integrat (ēno) Proiectul face parte din PN II : Parteneriate in domenii prioritare si este cofinantat de UEFISCDI prin grant PN-II-PT-PCCA-2011-3.2-1108. Parteneri: Alfa Vega, Universitatea "Vasile Alecsandri" Bacau, Ascendia Design, www.enoeducation.ro" MGT Educational – O tableta grafica Wacom (in valoare de 500 Lei) Castigatorii se desemneaza prin tragere la sorti, la sfarsitul fiecarei zi, si anuntati pe pagina de facebook.Pot participa cadre didactice titulare si personal din conducere-administrativ – gradinite, scoli, licee, universitati, alte unitati de formare de stat sau private. (regulamentul va fi publicat pe site si pagina de facebook)

VINERI 25 OCTOMBRIE 201312:00 Transformarea educatiei - Alfa Vega Speakeri : Adrian Cioroianu,  Business Development Manager - Intel RomaniaCalin Mateian, Managing Manager - Matte's Way

14:00 KNOWLEDGE RESEARCH SRL - SOLUTII PENTRU EDUCATIE - dotarea laboratoarelor de stiinte (STEM) cu produse LEGO EDUCATION*: WeDo, NXT si EV3

MGT Educational Un videoproiector Hitachi (in valoare de 1600 Lei) Castigatorii se desemneaza prin tragere la sorti, la sfarsitul fiecarei zi, si anuntati pe pagina de facebook.Pot participa cadre didactice titulare si personal din conducere-administrativ – gradinite, scoli, licee, universitati, alte unitati de formare de stat sau private. (regulamentul va fi publicat pe site si pagina de facebook)

SAMBATA 26 OCTOMBRIE 2013

MGT Educational Un digitizor Hitachi (care transforma orice suprafata plana intr-una interactiva) (in valoare de 2800 Lei) Castigatorii se desemneaza prin tragere la sorti, la sfarsitul fiecarei zi, si anuntati pe pagina de facebook.Pot participa cadre didactice titulare si personal din conducere-administrativ – gradinite, scoli, licee, universitati, alte unitati de formare de stat sau private. (regulamentul va fi publicat pe site si pagina de facebook)

10:00 - 14:00 WORKSHOP INTERACTIV de Robotica EducationalaOrganizator: KNOWLEDGE RESEARCH SRLProfilul participantilor: elevi cu varste cuprinse intre 08 si 19 aniTipul workshopului: activitati interactive si antrenante de constructie si programare Lego Minstorms EducationLa workshop sunt invitati sa participe posesorii de seturi educationale Lego Mindstorms. Acceptam si prezenta spectatorilor.Termen limita de inscriere: 23.10.2013, ora 12:00. Inscrierea se face pe adresa: info.whyromania@gmail.com. Locurile sunt limitate. Participarea este gratuita.

Despre Expo 24 Plus S.R.L.

Expo 24 este o companie organizatoare de targuri si expozitii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/expo24/cum-va-arata-scoala-viitorului-puteti-vedea-vizitand-teb-expo-2013