F64 te invita sa testezi GX1, noul aparat mirrorless de la Panasonic

BUCURESTI - 8 noiembrie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Stiinta / Cercetare

F64 iti prezinta GX1, noul model de top de la Panasonic, camera foto cu obiectiv interschimbabil din seria Lumix G. Aparatul se afla la magazin pentru testare. Reprezentantii Panasonic vor fi prezenti pe data de 10 noiembrie de la orele 14.00 pentru a va raspunde la intrebari: avem liber la probe si teste cu GX1!
Disponibilitatea la vanzare a fost anuntata dupa data de 15.12.2011, cu corp negru sau gri. Kit-ul GX1 cu obiectiv 14-42 PowerOIS are un pret estimat de 3199RON (TVA inclus).
Pretul pachetului cu obiectiv 14-42mm PowerZoom HD, colapsibil, optimizat pentru filmare: 3899RON

GX1 este un aparat performant cu senzor LiveMOS de 16 megapixeli. Datorita acestui tip de senzor si a procesorului Venus Engine imaginile pot fi captate in conditii de luminozitate scazuta cu un ISO care poate ajunge la valoarea de 12800. Claritatea la aceasta valoarea a ISO -ului este unul din atuurile camerei foto GX1.

Pasionatii de fotografie care isi doresc o camera cu un autofocus "iute" vor fi placut surprinsi de noul GX1; producatorul a imbunatatit viteza de operare, GX1 fiind capabil sa realizeze fotografii cu un interval de declansare de numai 0.09 secunde, multumita imbunatatirilor denumite "Light Speed AF". Rafala ajunge la o rata de 4.2 fps la rezolutia maxima, si 20fps la 4 megapixeli. Pentru cei care vor un aparat foto care sa aiba si functie de filmare, GX1 poatefi utilizat si pentru clipuri, filme si alte mici regii de vacanta sau drumetii: inregistreaza video Full HD (1920x1080) cu sunet stereo, in format AVCHD. Sistemul Advanced AF include functiile full-time AF si tracking AF, putand fi folosit in modul video astfel incat ambitiile de filmare si clipurile de calitate sa fie obtinute cu usurinta.

Poate cea mai importanta caracteristica a noului GX1: design dedicat entuziastilor, cu numeroase butoane de control si ergonomie fara rabat; grip-ul lateral are o noua forma, iar butoanele sunt suplimentate si de controlul prin ecran tactil; desi orice aspect se poate controla din rotitele si butoanele externe, operarea prin atingerea ecranului (deja recunoscuta ca fiind cea mai buna) a fost rafinata. Si sa nu uitam de... vanitate! Aspectul noului aparat este in acelasi timp si functional dar si elegant, cu un stil bine conturat.

Sistemul micro4/3 este in acest moment cel mai bogat in obiective dintre toate sistemele mirrorless; chiar si numai Panasonic ofera nu mai putin de 14 modele, de la superzoom pana la supertele si de la obiective luminoase "pancake" (ultracompacte) pana la macro cu stabilizare.

Despre F64

F64 este magazinul dedicat pasionatilor de fotografie, locul unde aparate, trepiede, echipamente de studio si accesorii iti dau intalnire in fiecare zi.

In prezent, compania numara 92 angajati si are doua sedii: cel din Vigilentei nr. 7 si un al doilea, in Bucovina nr. 2B, al studioului foto, unde se organizeaza cursuri de specialitate sau diverse campanii de marketing. Din 11 octombrie 2011 li s-a alaturat cel de-al treilea, magazinul cu cel mai mare spatiu comercial dedicat echipamentelor foto-video din sud-estul Europei, situat in Bucuresti, pe bd. Unirii nr. 45.

F64 inseamna atat un spatiu fizic pentru o gama variata foto-video cat si un magazin online, pentru clientii din provincie sau pentru cei care agreeaza sistemul platilor online si al livrarilor la domiciliu. F64 este administrator al magazinului Nikon din Romania, situat in Baneasa.

Contact

Alina Marin

e-mail: alina.marin@f64studio.ro

tel: 0758.057.670

Despre F64 Studio

F64 este magazinul tau preferat de echipamente foto-video si accesorii. Magazinul implineste anul acesta 10 ani de la prima sa comanda onorata in magazin si de la primul sau colet livrat pe online. O data cu aceasta aniversare deschide cel mai mare magazin de echipamente foto-video, un spatiu de 1300 mp ticsit cu tot ceea ce v-ati dorit vreodata sa testati: aparate, obiective, lumini de studio alaturi de o sala de curs si un studio pentru probarea echipamentelor, a celor de studio in special.