Arta crearii unui trandafir

BUCURESTI - 26 noiembrie 2012

Comunicat tip General in Constructii, Educatie / Cultura, CSR

Astazi, hibridizarea este in voga! www.FamousRoses.eu va prezinta arta crearii unui nou soi de trandafir de gardina prin hibridizare. Hibridizarea este termenul care descrie altoirea a doua varietati de plante diferite in scopul obtinerii unei a treia varietati, numite “hibrid”, care preia din caracteristicile “parintilor”.

In fiecare an, creatorul de trandafiri Meilland International realizeaza intre 5 si 8.000 de hibridizari noi (foto: Meilland International)

Astazi, hibridizarea este in voga! Fie ca e vorba de moda vestimentara, fie ca e vorba de muzica sau de florile din gradina, mixul de stiluri diferite, combinatiile neasteptate si hibridizarea sunt la mare pret. Nu ne mai place ceea ce e simplu, ci ne plac experimentele, lucrurile care aduc impreuna stiluri diferite, caci lumea in care traim e din ce in ce mai diversa, complexa si pretentioasa...

In horticultura, hibridizarea este termenul care descrie altoirea a doua varietati de plante diferite in scopul obtinerii unei a treia varietati, numite “hibrid”, care preia din caracteristicile “parintilor”.

Foarte multi dintre trandafirii de gradina de astazi sunt hibrizi. Trandafirii Teahibrizi, de pilda, reprezinta una dintre cele mai populare categorii de trandafiri. Sunt eleganti, zvelti, de talie medie, fac flori mari si parfumate, care apar de primavara pana toamna tarziu si pot fi folositi atat in gradina, cat si ca flori taiate. Au aparut la inceputul secolului al XIX-lea, fiind prima grupa clasificata drept “trandafiri ai gradinii moderne”. Teahibrizii au fost obtinuti prin hibridizarea asa-numitului hibrid “perpetual” (traducere incorecta in engleza a termenului francez “remontant”, care descrie re-imbobocirea continua), dominant in Anglia victoriana, cu trandafirul Tea (Rosa × odorata, numit si trandafir de China cu miros de ceai, deoarece parfumul lui aminteste de ceaiul negru de China).

Obtinerea unei noi varietati de trandafiri cere pasiune, multa rabdare, perseverenta, stiinta, dar si un pic de noroc. In principiu, oricine poate incerca sa obtina un nou soi de trandafiri, numai ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple.
Hibridizarea trandafirilor poate fi facuta atat prin reproducere sexuata, cat si asexuata. Polenizarea incrucisata reprezinta metoda sexuata de incrucisare a doua soiuri pentru a obtine un al treilea, iar altoirea e metoda asexuată. Polenizarea necesita cunostinte de specialitate si planificare, in timp ce altoirea e mai simpla, putand fi facuta usor si de amatori. Desigur, probabilitatea de succes e mai mare atunci cand acestia consulta carti de specialitate, pentru a intelege bine procesul.

Indiferent de metoda aleasa, in primul rand trebuie sa stim cum vrem sa arate noul hibrid. Dupa aceea, trebuie sa alegem cu mare atentie parintii care vor furniza caracteristicile dorite – este punctul crucial al hibridizarii, caci optiunile sunt foarte multe. Daca dorim, de pilda, ca florile roz ale unei tufe sa infloreasca pe un trandafir urcator, putem incerca sa hibridizam cele doua soiuri. Daca dorim sa obtinem o floare bicolora, vom incerca sa hibridizam doua soiuri de culori diferite.

Trandafirii “copii” reproduc trasaturile “parintilor”, dar fiecare “copil” este unic in felul sau, caci materialul genetic (cromozomii) se combina in mod diferit de fiecare data. Fiecare gena poarta o caracteristica ereditara specifica, unica.

Sursa: http://www.famousroses.eu/ro_trandafiri_gradina/arta-crearii-trandafirilor-de-gradina

Nota pentru editori: In cazul in care publicati fotografiile din acest material, va rugam sa treceti la  credit foto “Meilland International”.

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.FamousRoses.eu. Pentru orice alte lamuriri si pentru fotografii de rezolutie inalta, va stau la dispozitie.

O zi frumoasa,

Alina Buhna

Relatii Clienti

T: +40 745 074 648
F: +40 21 348 03 95

E: alina.buhna@famousroses.eu

W: http://www.famousroses.eu/

Trandafiri Urcatori ( Cataratori )

Trandafiri Pomisori ( Copacei )  si Plangatori

Trandafiri de Parc - Peisaj

Despre FamousRoses

www.FamousRoses.eu comercializează butăși de trandafiri de gardină importați din Franța, direct de la pepinierele Delbard și Meilland.

Trandafirii acestor producători sunt recunoscuți și apreciați în întreagă lume, fiind de asemenea premiați la numeroase concursuri internaționale de profil, fapt ce îi plasează în fruntea soiurilor de trandafiri. Sunt superbi, romantici și sofisticați. Îi puteți admira și achiziționa pe http://www.famousroses.eu/ro_trandafiri_gradina/

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/famousroses/arta-crearii-unui-trandafir