Daniela Nane protejează miracolul nașterii

BUCURESTI - 10 mai 2012

Comunicat tip General in CSR

Fundația CRUCEA ALBĂ este un proiect ambițios al Anei Măiță, Președintele Asociației Mame pentru Mame , care își propune să pună bazele primului Centru de Sănătate Maternă din România.
Fundația CRUCEA ALBĂ răspunde unei probleme grave în România, lipsa unui sistem intermediar între cel public și cel privat care să vină în întâmpinarea nevoilor comunității de a beneficia de servicii medicale maternale de calitate dar și accesibile.

Daniela Nane

Daniela Nane

 Îmi doresc să putem ajuta cu toții mamele și copilașii din zonele defavorizate. Greu ne putem imagina câtă sărăcie există și în ce condiții trăiesc unii oameni în România anului 2012. O mână de ajutor pentru copii mai sănătoși și un pic mai liniștiți, putem da, împreună. 

Daniela Nane

Soluția Fundației este să inițieze un demers de antreprenoriat social, primul Centru de Sănătate Maternă prin care să ofere famililor la început de drum un cadru de siguranță medicală și confort pentru sarcină, naștere și educație parentală. Dorim să reamintim românilor că nașterea este un eveniment ce aparține familiei iar cuplurile nu ar trebui să fie forțate să aleagă între un sistem public deficitar sau unul privat inaccesibil atunci când vor să se bucure de nașterea unui copil.

„Fundatia Crucea Albă este un proiect de antreprenoriat social al cărui profit va fi direcționat campaniilor de informare și consiliere prenatală și postnatală adresate femeilor din zone defavorizate, care nu au acces la aceste servicii. Astfel, cu acest proiect pilot dorim să dăm un exemplu de bune practici în ceea ce privește creșterea accesului la servicii de sănătate și educație maternă prin construcția unei rețele de asistență ambulatorie a gravidelor, mamelor și copiilor în afară cadrului spitalicesc.” susține Ana Măiță, fondator al Fundației Crucea Albă și președinte Asociația Mame pentru Mame.

Acest proiect, Crucea Albă, se dorește a fi un proiect de antreprenoriat social pentru a susține organizația să ofere servicii de consilere pentru alăptare femeilor din zone defavorizate.

Și pentru că soluția Fundației vine în formă unui demers de antreprenoriat social, o serie de personalități publice au ales să se implice în demararea proiectului, participând la Garden Party „Protejam Miracolul Nasterii”. În cadrul evenimentului va avea loc o licitație de servicii premium oferite de diverse personalități din mediul de afaceri, artă, sport, etc. 

Fondurile colectate vor sprijini Fundația CRUCEA ALBĂ să pună bazele primului Centru de Sănătate Maternă din România.

Daniela Nane ne mărturisește dorința și preocuparea sa de a veni în sprijinul acestui proiect donând licitației o bursă de două luni la cursul său de actorie.

"Îmi doresc să putem ajuta cu toții mamele și copilașii din zonele defavorizate. Greu ne putem imagina câtă sărăcie există și în ce condiții trăiesc unii oameni în România anului 2012. O mână de ajutor pentru copii mai sănătoși și un pic mai liniștiți, putem da, împreună." a declarat Daniela Nane.

Evenimentul va avea loc pe data de 14 iunie, începând cu orele 18.00 la Palatului Mogoșoaia (peluza din fața Palatului) și va fi prezentat de Liană Stanciu.

Notă pentru redactori:

Despre Fundația Crucea Albă:

Crucea Albă se dorește să fie un centru conceput să vină în sprijinul familiei Program de Educație Prenatală și Parentală centrat pe informare completă și încurajarea alegerilor informate.

Despre Ana Măiță, Președintele Fondator CRUCA ALBĂ și Președinte al Asociației Mame pentru Mame:

Este cel mai activ și mai vizibil promotor al drepturilor mamelor, coordonând activitatea principalei organizații non-profit pentru drepturile româncelor în contextul maternității și se mândrește cu:

    peste 1500 persoane consiliate în ultimii 2 ani;comunicare directă cu peste 2000 de cupluri de părinți;reprezentant direct al forurilor internaționale de profil International MotherBaby Childbirth, European Network for Chuldbirth Associations, Coalition for Improving Maternity Servicesparteneriate încheiate cu Fundația Soros, Fondul ONU pentru Populație.