Sistemul FIELD al platformei IIoT FANUC permite păstrarea datelor de producție în fabrică

Cluj - Napoca - 4 mai 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

FIELD înseamnă „ FANUC Intelligent Edge Link and Drive” (Conectarea și acționarea inteligentă a perifericelor FANUC). Industrial Internet of Things (IIoT) se referă la conectarea în rețea a dispozitivelor pentru interacțiune și schimb de date. Sistemul FIELD poate conecta diverse mașini de producție, cum ar fi roboții sau centrele de prelucrare din diferite generații de la toți producătorii dintr-o fabrică, permițând în acest fel o analiză completă a datelor din tot
lanțul de prelucrare, ceea ce constituie un pas decisiv către Fabrica inteligentă.

.

Sistemul FIELD funcționează în principal în locație. Acesta asigură un răspuns rapid la dispozitivele periferice fără necesitatea încărcării datelor de producție într-o soluție cloud,

Shinichi Tanzawa, Președinte și Directorul Executiv al FANUC Europe Corporation

Sistemul care a fost introdus prima dată în Japonia și în propriile fabrici ale FANUC a rulat cu succes și are anumite funcții speciale care îl  diferențiază de toate celelalte soluții IIoT: colectează și analizează local datele mașinilor (în sediu), netrimițându-le în cloud de la nceput. Aceasta înseamnă că datele vitale de producție ale clientului rămân în propria sa fabrică. Acest lucru accelerează analiza datelor din locație. Rezultatele analizei pot fi implementate pentru a îmbunătăți imediat procesul de producție. Dacă este necesar, pentru comparații între diferite sedii de fabrici, clienții pot alege să stocheze și să analizeze datele selectate de stare ale mașinilor într-o soluție cloud externă. Abordarea FANUC permite clienților să decidă singură cât de deschiși sau închiși doresc să trateze propriile lor date.

Platformă deschisă

În timp ce mașinile cu protocol standard se pot conecta ușor la sistemul FIELD, pentru toate celelalte mașini se pot dezvolta convertoare pentru conectarea mașinilor la sistemul FIELD. Prin urmare, sistemul FIELD poate conecta toate mașinile, indiferent de marcă și generație, pentru a oferi o imagine a întregului proces de producție.

Aplicațiile sistemului FIELD nu sunt oferite doar de FANUC, ci și de dezvoltatori terți de aplicații software. Această deschidere are un singur scop: FANUC dorește să ajute clienții să-și înțeleagă și să-și îmbunătățească și mai mult producția. Pe viitor, prin utilizarea sistemului FIELD, clienții pot crește producția de produse de calitate și pot reduce timpii de nefuncționare.

Va fi disponibil un magazin de aplicații pentru sistemul FIELD în câteva țări europene în al patrulea trimestru financiar din acest an. Clienții pot selecta și descărca singuri soluțiile software dorite. Aplicațiile deținute de FANUC, PMA (Software de monitorizare și analiză a producției) pentru sistemul FIELD și ZDT (Zero Down Time/ Zero timp de nefuncționare) pentru sistemul FIELD sunt printre cele mai importante aplicații existente. PMA este folosit pentru verificarea și vizualizarea procesului de producție. Clienții pot vedea pe un monitor dintr-o privire dacă toate mașinile conectate funcționează normal și ce dispozitive sunt afectate, prin neutilizare, și cât de des.

Întreținerea preventivă

ZDT pentru sistemul FIELD acceptă întreținerea preventivă și predictivă. Acesta monitorizează permanent starea mașinilor, analizează datele și identifică tendințe, cum ar fi schimbări de cuplu și abateri ale cuplului. Sunt vizualizate toate cauzele de nefuncționare și istoricul defectărilor. Dacă sunt detectate anomalii, aplicația va informa operatorii să ia măsuri de prevenție.

ZDT pentru sistemul FIELD se axează pe roboți, CNC și mașini de la FANUC. Cu ZDT pentru sistemul FIELD pot fi monitorizate nu doar axele robotului, ci și unitățile servo din periferie, unitățile servo are pistoalelor de sudură sau ale meselor de poziționare.

Serviciul cloud de utilitate digitală

În viitor, FANUC va continua să dezvolte și să promoveze sistemul FIELD pentru platforma Industrial IoT, precum și magazinul de aplicații pentru sistemul FIELD. În plus, pentru a accelera inovația digitală în industria producătoare, FANUC va dezvolta un serviciu cloud de utilitate digitală împreună cu două importante companii de tehnologie din Japonia: Fujitsu și NTT Communications.

Serviciul este programat pentru lansare în aprilie 2020, mai întâi pentru clienții japonezi. Serviciul cloud de utilitate digitală va extinde și mai mult funcționarea sistemului FIELD deoarece datele selectate care au fost selectate de sistemul FIELD pot fi apoi gestionate într-un mediu cloud sigur. Bazându-se pe expertiza sa în industria de mașini unelte, FANUC va prezenta funcțiile necesare pentru serviciul cloud de utilitate digitală. FANUC va fi responsabilă și de funcții necesare pentru nivelul periferic, profitând de experiența câștigată în dezvoltarea și utilizarea sistemului FIELD în propriile sale fabrici. Fujitsu va gestiona nivelul aplicație, folosind cunoștințele obținute în urma dezvoltării suitei sale „FUJITSU Manufacturing Industry Solution COLMINA” de soluții digitale de producție. NTT Communications, o companie parte a principalului furnizor de servicii telecom din Japonia NTT, va fi responsabilă de infrastructura ICT și funcțiile de securitate.

Despre FANUC

FANUC Corporation este unul dintre liderii mondiali în automatizarea fabricilor pentru sisteme de control CNC, roboți și mașini de producție (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT și ROBONANO). Din 1956, FANUC este pionier în dezvoltarea echipamentelor de comandă numerică asistată de computer în industria de automatizare. Cu peste 264 de locații în întreaga lume și peste 7.000 de angajați, FANUC oferă o vastă rețea pentru comercializare, asistență tehnică, cercetare și dezvoltare, logistică și servicii pentru clienți.

FANUC în România
Amplasat la doar 15 km de centrul Clujului şi aproape de autostrada Transilvania, noul sediu FANUC în România este unul dintre cele mai recent inaugurate sedii FANUC din Europa.Cu o suprafaţă de aproximativ 640 mp pe deplin utilizaţi, noul sediu multifuncţional include un showroom modern, facilităţi de training, birouri şi un depozit local. Aici se organizează cursuri de instruire, activităţi demonstrative pe echipamente aflate în funcţiune şi de aici se coordonează activităţile de vânzări şi suport tehnic din toată ţara. „Cel mai mult ne dorim să putem să le oferim clienţilor şi partenerilor noştri, pe lângă cele mai bune produse marca FANUC, consultanţă, asistenţă şi contact local, pentru a putea susţine mai puternic ca niciodată avantajul competitiv major pe care îl oferim, eficienţa integrată în sistemele de producţie”, declară Tamas Mezei, Director General FANUC România.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fanuc/sistemul-field-al-platformei-iiot-fanuc-permite-pastrarea-datelor-de-productie-in-fabrica