Studentii Universitatii de Muzica pe scena Ateneului Roman

BUCURESTI - 5 martie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Colaborarea dintre Filarmonica' George Enescu' si Universitatea de muzica din Bucuresti se inscrie in cadrul permanentei preocupari a celor doua institutii de a sprijini tinerii muzicieni talentati ,pe drumul afirmarii.

Studentii Universitatii de Muzica pe scena Ateneului Roman

Conducerea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, împreună cu clasele de orchestră, a iniţiat un proiect prin care orchestrele de studenţi ale UNMB, pe lângă stagiile cu dăruiţii lor dascăli, să beneficieze şi de călăuzirea sporadică şi punctuală a unor dirijori invitaţi, mari personalităţi ale baghetei naţionale şi internaţionale.
Acest proiect se va deschide prin invitarea maestrului Cristian Mandeal de a susţine un concert la pupitrul orchestrei reprezentative de studenţi a UNMB, pe data de 8 martie, la Ateneul Român. Suntem onoraţi şi ne bucurăm de această colaborare, aşteptând cu mult interes evenimentul, care va cuprinde opusuri de Claude Debussy, Paul Constantinescu şi Johannes Brahms. De asemenea, tinerii studenţi vor beneficia şi de prezenţa unor solişti de mare anvergură şi totodată profesori ai UNMB: Florin Croitoru (vioară), Marin Cazacu (violoncel) şi Viniciu Moroianu (pian).
Un început de drum care ne face cinste şi ne obligă să îndrăznim a spera!

prof. univ. dr. Dan Dediu
Rector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti

Despre Filarmonic GEORGE ENESCU

Filarmonica \'George Enescu\' are sediul In minunata cladire a Ateneului Roman, simbol al culturii romanesti.
Ateneul Roman, str. Franklin nr.1-3
Casa de bilete tel.0213156875
info@fge.org.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/filarmonic-george-enescu/studentii-universitatii-de-muzica-pe-scena-ateneului-roman