Conferință de presă la Galeria de Artă Senso, 8 decembrie, ora 12,00

BUCURESTI - 7 decembrie 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

CONFERINȚĂ DE PRESĂ la Galeria de Artă Senso

Expoziția de fotografie ”România Civilă. Spirit și expresie” şi lansarea albumului cu acelaşi nume.
Sunt expuse şi cele 23 de fotografii ale regretatei jurnaliste Teodora Maftei, victimă #colectiv reunite sub titlul „The London Unedited”

Galeria de Artă Senso a găzduit un eveniment cu totul special care are de fapt mai multe repere: vernisajul expoziţiei de fotografie ”România Civilă. Spirit și expresie” şi lansarea albumului cu acelaşi nume, o ediție de colecție care cuprinde toate fotografiile expuse pe simezele Galeriei Senso şi a cărui prefaţă este semnată de Oana Georgescu, coordonatoarea proiectului ”România Civilă” şi realizator Senso TV.
Expoziția prezintă 64 de fotografii surprinse de Sebastian Marcel Oros (colaborator Senso TV) în timpul evenimentelor ce s-au derulat după fatidica noapte din Clubul Colectiv și cele 23 de fotografii ale regretatei Teodora Maftei reunite sub titlul “The London Unedited”, imagini pe care jurnalista le-a surprins la Londra, în vara anului 2015. Va fi prezent și fotograful Sebastian Oros.
Curatorii expoziţiei sunt Oana Georgescu, Angelo Bălie şi Ionel Bălie. Expoziţia poate fi vizitată până pe 9 decembrie 2015.
Iată filmul dedicat evenimentului de echipa Senso TV:
https://www.sensotv.ro/romania-civila/Colectiv-6513/romania-civila-spirit-si-expresie-expozitie-de-fotografie

Teodora Marin, Coordonator Comunicare
Mobil: 0744.318.725
E-mail: teodora.marin@galeriasenso.ro
https://www.facebook.com/pages/Galeria-Senso/656699487722691

afis ROMÂNIA CIVILĂ. SPIRIT ȘI EXPRESIE

afis ROMÂNIA CIVILĂ. SPIRIT ȘI EXPRESIE

Eveniment la Galeria de Artă Senso

Expoziția de fotografie România Civilă. Spirit și expresie” şi lansarea albumului cu acelaşi nume.

Sunt expuse şi cele 23 de fotografii ale regretatei jurnaliste Teodora Maftei, victimă #colectiv reunite sub titlul „The London Unedited

Galeria de Artă Senso a găzduit un eveniment cu totul special care are de fapt mai multe repere: vernisajul expoziţiei de fotografie România Civilă. Spirit și expresie şi lansarea albumului cu acelaşi nume, o ediție de colecție care cuprinde toate fotografiile expuse pe simezele Galeriei Senso şi a cărui prefaţă este semnată de Oana Georgescu, coordonatoarea proiectului ”România Civilă” şi realizator Senso TV.

Expoziția prezintă 64 de fotografii surprinse de Sebastian Marcel Oros (colaborator Senso TV) în timpul evenimentelor ce s-au derulat după fatidica noapte din Clubul Colectiv și cele 23 de fotografii ale regretatei Teodora Maftei reunite sub titlul The London Unedited”, imagini pe care jurnalista le-a surprins la Londra, în vara anului 2015. Va fi prezent și fotograful Sebastian Oros.

Curatorii expoziţiei sunt Oana Georgescu, Angelo Bălie şi Ionel Bălie.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 9 decembrie 2015, între orele 11,00-18,00.

Iată filmul dedicat evenimentului de echipa Senso TV:

https://www.sensotv.ro/romania-civila/Colectiv-6513/romania-civila-spirit-si-expresie-expozitie-de-fotografie

Când am demarat alături de colegii mei proiectul intitulat simțeam, doream și știam că trebuie să ne mobilizăm cât mai bine. Vroiam să ne implicăm, să încercăm să facem cunoscută fiecare acțiune și inițiativă care se succede cu repeziciune, să luăm pulsul Pieței Universității și să fim parte din spiritul  tinerilor, dar și al acelora care aveau vârsta părinților și chiar a bunicilor lor, să reflectăm cât mai multe evenimente cultural-artistice și manifestări dedicate tragediei #colectiv. Toate, deși atât de diferite, aveau ca scop, mai ales atunci, ajutorarea victimelor. Și am reușit! Dar am realizat foarte repede ca acest proiect este și va fi unul fără granițe, neîncadrat în timp și în spațiu, dar dedicat societății civile de aici și de pretutindeni. Pentru că românii au reacționat în același spirit și la două săptămâni de la tragedia #colectiv, după atentatele de la Paris. Când am fost cu echipa Senso TV la ceremonia organizată la Ambasada Franței în memoria victimelor, am observat același spirit și aceeași expresie... Așa s-au născut reportaje – document pentru Televiziunea Online Senso TV, dar și fotografii memorabile ce aparțin colegului nostru Sebastian Marcel Oros (…) ” (Oana Georgescu, albumul ”România Civilă. Spirit şi expresie”)

Toate reportajele video realizate de echipa Senso TV incluse în proiectul ”România Civilă” și însoțite de impresionante galerii foto se regăsesc aici:

https://www.sensotv.ro/romania-civila

Proiectul ”Romania Civilă” a apărut la inițiativa Ancăi Vlad, Preşedinta Fundaţiei Fildas Art, cu mult înainte de tragedia din clubul ”Colectiv”. Imediat după aceea, membrii echipei Senso TV au încercat să surprindă şi să reflecteze tot ceea ce s-a întamplat în primele seri în Piaţa Revoluţiei, dar şi cu ocazia evenimentelor cultural-artistice şi sportive ce au urmat şi au avut ca numitor comun acel tragic eveniment. Au făcut-o şi din solidaritate cu oamenii aflaţi în suferinţă, dar şi cu cei revoltaţi, pentru aceia care nu mai vor să audă cuvintele ”Las’ că merge și-așa!...”.

S-a filmat în Piaţa Universităţii, în săli de expoziţii, la spectacole şi la concerte, la evenimente caritabile având un singur scop: acela de a informa spre a nu uita!

Sebastian Oros, absolvent al cursurilor postuniversitare de fotografie la City&Islington College din Londra a surprins sute de imagini, iar dintre ele au fost alese peste 60 de fotografii – portret realizate în Piaţa Universităţii. Ele redau frumuseţea oamenilor care au participat la manifestaţii în speranţa că vor schimba ceva. Şi au reuşit! Dar au realizat cu toţii că, mai întâi oamenii trebuie să se schimbe ei înşişi devenind mai buni, mai atenţi, mai responsabili, mai sensibili, mai recunoscători şi mai dedicaţi societăţii civile.

Am crezut de la bun început în acest proiect, în ideea de a mă implica alături de copiii mei, de familia mea, de prieteni şi colegi, de toți cei cunoscuți și necunoscuți, prin toate mijloacele, cu entuziasm și dăruire în promovarea, susținerea şi dezvoltarea lui” – mărturisea Anca Vlad. ”Acea tragedie ne-a arătăt drumul şi ne-a motivat să vrem să mergem până la capăt. Pentru început, iată că am realizat ceva: o serie de fotografii minunate ale lui Sebastian Oros si frumoase si inedited reportaje Senso TV, platformă pe care am implementat campania . O campanie care nu numai că a prins contur atât de repede şi atât de frumos, dar care impresionează prin diversitatea, maniera şi sensibilitatea abordării fiecărui subiect ce gravitează încă în jurul Colectiv”.

  In Memoriam – Teodora Maftei

Pe simezele Galeriei Senso au fost expuse și cele 23 de fotografii realizate de jurnalista Teodora Maftei în ultima sa vacanta petrecuta la Londra. Victimă a tragediei din Colectiv, ea a dovedit tuturor prin imagini, inca odata, spiritul, sensibilitatea si profesionalismul remarcabile.

Prezenţi la vernisaj, membrii familiei Teodorei, mama – Viorica, fratele său Viorel și verișoara sa, Alexandra au ținut să spună tuturor că nimeni nu are voie să o uite și să uite. Si sa îi păstreze zâmbetul şi sufletul atât de bun şi de frumos. Emoţionante au fost şi cuvintele rostite de colegele sale de breaslă, jurnalistele Nicoleta Constantin şi Ioana Cosma (redactor şef Sport.ro), două dintre cele mai apropiate prietene ale Teodorei.

Ioana Cosma este cea care semnează un text emoționant în albumul ”România Civilă” : ”Mă gândesc la Teo în toamna cea mai caldă din utlimii ani, Teo cea caldă ne-ar fi spus, nu plângeți, încercați să râdeți. Oricât de încăpățânată este… nu mă oprește. Dar m-a convins, nu o să vorbesc despre ea la trecut. Pentru că ea este alături de noi. Și bagă spaima în noi când nu vedem frumusețea din lucrurile din jur sau nu vedem frumusețea din oameni (…) cine nu a cunoscut-o pe Teo a pierdut mult, cine n-a văzut viața prin ochii lui Teo nu s-a întâlnit cu durerea (și e bine să nu aibă parte de asta), cine nu a luat la mișto viata ….o să o facă într-o zi. Multumesc mult, Teo! Multumesc că m-ai învățat să mă lași să fac parte din viața mea”.

Teodora Marin, Coordonator Comunicare

Mobil: 0744.318.725

E-mail: teodora.marin@galeriasenso.ro

https://www.facebook.com/pages/Galeria-Senso/656699487722691