INOVATII PENTRU SUSTINEREA CONCEPTULUI « SAVING ENERGY »

Baicoi - 4 august 2008

Comunicat tip General in Constructii

Societatea FINAL DISTRIBUTION este importator exclusiv in Romania pentru foliile pentru acoperisuri si a membranele de protectie DELTA® (Germania). FINAL DISTRIBUTION a inceput colaborarea cu compania DORKEN, Herdecke Germania in anul 2006, iar incepand cu anul 2007 s-a semnat un contract de exclusivitate pentru distributia produselor DELTA pe teritoriul Romaniei.

Oferta DELTA cuprinde o gama larga de folii anticondens si bariere de vapori destinate unor aplicatii diverse, precum si membrane pentru protectia hidroizolatiei fundatiilor, in completarea acestora existand si o serie de accesorii pentru fixare si etansare.

Experienta de peste 100 de ani in productia foliilor anticondens si bariere de vapori a companiei DORKEN GERNANIA, reprezinta garantia calitatii. In prezent DORKEN distribuie in majoritatea tarilor din Europa, fiind unul din liderii europeni. Cifra de afaceri a companiei DORKEN in 2007 a fost de peste 220 milioane Euro, din care aproximativ 70% s-a realizat din export.

DELTA MAXX TITAN. CEA MAI BUNA FOLIE ANTICONDENS

Delta Maxx Titan a fost prezentat pentru prima oara la expozitia de izolatii 2006 din Cologne. Datorita functiei sale duble de protectie contra caldurii, aceasta inovatie a DORKEN Gmbh&Co KG poate imbunatati climatul din spatiul interior al locuintei de-a lungul intregului an : vara, cand temperatura din pod sau mansarda poate ajunge la nivele greu suportabile foarte usor, « termomembrana » cu acoperire metalica reflecta pana la 50% din caldura radianta. Iarna, suprapunerile etanse ale marginilor confera protectie , prevenind pierderile uneori considerabile de energie, cauzate de curentii reci de aer din exterior.

De-a lungul intregului an, noua folie anticondens Maxx Titan genereaza un climat confortabil sub acoperisul dvs. Vara, acoperirea cu strat metalic reflecta pana la 50% din radiatiile de caldura. Iarna, efectul de sigilare al sistemul de auto-etansare permite mentinerea caldurii in interiorul casei.

O TERMO-MEMBRANA pentru acoperisul dvs!

Daca mansarda devine sau nu locul dvs preferat, depinde foarte mult de climatul interior. In toiul verii, cateva grade in plus sau in minus fac diferenta intre « confortabil » si « insuportabil ». Noua membrana permisiva la aer cu aplicabilitate la constructii noi si reabilitari, poate preveni cresterea ne-dorita a caldurii sub acoperisul dvs. Acoperirea metalica de calitate, aplicat printru-un proces sofisticat de depunere prin vaporizare reflecta cca 50% din caldura radianta, o contributie cruciala pentru pastrarea temperaturii sub acoperis in limite confortabile.

Iarna, pe de alta parte, este de dorit a pastra ventilarea acoperisului la nivele cat mai reduse pentru a pastra energia folosita pentru incalzire. Aici intervine sistemul de etansare prin marginea autoadeziva, care creeaza o structura rapida si economica contra curentilor de aer, imediat dupa instalare. Pe de-o parte, aceasta previne pierderea energiei cauzate de patrunderea aerului din exterior si transmiterea lui prin stratul de izolare. Pe de alta parte, structura devine mai putin permeabila la aer , cu cca 30% datorita membranei rezistente la vant. Pe parcursul unei zile, energia consumata pentru caldura poate fi redusa cu pana la 9 procente. Si nu in ultimul rand, calitatea de hidroizolare este imbunatita datorita etansarii suprapunerii marginilor membranei.

Proprietati demonstrate DELTA MAXX TITAN

In calitate de produs nou in gama DELTA Maxx, produsul Maxx Titan indeplineste toate criteriile de calitate ale familiei de produse. Un invelis de poliester capabil sa absoara umezeala, acoperit cu o membrana permisiva la aer , dar impermeabila in acelasi timp, realizat dintr-un tip de poliuretan elastic si deosebit de durabil. Avantajul invelisului de poliester este ca va actiona ca un tampon intre interior si exterior, absorband volume mari de umezeala rezultata prin condensare, in urma modificarilor extreme ale temperaturilor si gradelor de umiditate, astfel incat izolarea termica poate deveni ineficienta.Pana la 1 litru de umezeala/ metru patrat poate fi absorbit temporar si eliberat ulterior, gradual, in atmosfera. Cu o valoare Sd de 0.2metri, membrana confera o marja larga de siguranta pentru disiparea umezelii generate de activitatile domestice.

Materialul se deosebeste prin rezistenta deosebita la incarcari mecanice si usurinta in aplicare. Datorita acestei combinatii de invelis din poliester si acoperire din poliuretan, membrana este deosebit de rezistenta la presiune si nu poate fi strapunsa la calcarea de catre montatorii de pe acoperis. Rezistenta la presiune depaseste 350N/5cm (35kp/5cm) conform standardului european EN 12311-1, iar alungirea la rupere este excelenta. Astfel, indeplineste criteriul BIA (Institutul de Asigurari contra accidentelor de munca si pentru siguranta locului de munca) pentru siguranta in aplicare. Efectul « velcro » al invelisului inferior stabilizeaza membrana cand este instinsa pe capriori,astfel incat nu va aluneca chiar si atunci cand este aplicata temporar sau cand este aplicat pe acoperisuri foarte inclinate.

Despre Final Distribution

office@finaldistribution.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/final-distribution/inovatii-pentru-sustinerea-conceptului-saving-energy