IMPLEMENTAREA STRATEGIEI ENERGETICE

BUCURESTI - 7 martie 2008

Comunicat tip General in Industrie

Finmedia cu sprijinul Ministerului Economiei şi Finanţelor are plăcerea să vă anunţe organizarea, în data de 17 martie a.c., a conferinţei “Implementarea strategiei energetice”, conferinţă ce îşi propune să pună în discuţie stadiul implementării strategiei energetice în contextul noii politici europene comune, a stadiului de aplicare a programului de investitii in surse de energie alternativa si mai ales principalii pasi facuti de companiile private in sensul dezvoltarii de capacitati proprii de productie.

Pe fondul diversificării culoarelor de transport dinspre Rusia către vestul Uniunii Europene, strategia energetică a Românie devine un factor de dezvoltare ce, în plus, trebuie să internalizeze cheltuielile de mediu.
Sectorul energiei, criza petrolului, eforturile de a dezvolta capacităţi proprii de producere a energiei reprezintă şi în acest an subiectele fierbinţi. Ceea ce ne-am asumat, cel putin la nivel declarativ, este ca până în anul 2015 România să devină independentă de resursele energetice externe şi să exporte 25% din producţia de energie electrică. În acest fel, ne propunem să aducem în discuţie stadiul în care se află proiectul Companiei naţionale de energie.
În acelaşi timp, o serie de companii mari îşi anunţă intenţia de a investi miliarde de euro pe piaţa românească, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a anunţat linii de creditare pentru proiecte de eficienţă energetică, derulate în acest moment prin trei bănci comerciale.
După cum se ştie, Comisia Europeană îşi propune să pună în practică programul de reducere a emisiilor de carbon cu 20%, iar România se numără printre statele care vor fi supuse presiunii investiţiilor în surse regenerabile de energie.
In cazul in care acest eveniment prezinta interes pentru dumneavoastra, vom fi onorati sa va avem alaturi de noi!

Despre FINMEDIA S.R.L.

Finmedia este un trust de presă cu experienţă atât în editarea de reviste şi publicaţii de marcă, precum Piaţa Financiară, e-Finance sau Ghidul de Bani, cât şi în lansarea şi organizarea de conferinţe cu tematici variate, interesante şi de mare actualitate.
Cristiana Vasile, Tel./fax. 316.75.69, www.finmedia.ro
cristianav@finmedia.ro