PRODUCTIVITATEA EUROPEANA INTRE COMPETITIVITATE SI ABORDARE SOCIALA - EDITIA A III- A

Locul desfasurarii: CROWNE PLAZA HOTEL, CROWNE BALLROOM C

Organizator: FINMEDIA si KAIZEN CONSULTING

Ne face plăcere să vă anunţăm organizarea ediţiei a-III-a a Conferinţei Naţionale de Productivitate „Productivitatea Europeană între Competitivitate şi Abordarea Socială”. Evenimentul este organizat de către Kaizen Consulting şi Finmedia.

În condiţiile decalajelor importante de competitivitate pe care România le prezintă în raport cu celelalte state ale Uniunii Europene, obiectivul strategic general stabilit în cadrul priorităţii «creşterea competitivităţii economice şi dezvoltarea economiei bazată pe cunoaştere» din Planul Naţional de Dezvoltare al României (PND) este creşterea productivităţii întreprinderilor româneştipentru reducerea decalajelor faţă de productivitatea medie la nivelul Uniunii Europene. Se urmăreşte generarea până în anul 2015 a unei creşteri medii a productivităţii de cca. 5,5% anual, permiţînd României să atingă un nivel de aproximativ de 55% din media UE. Acestea sunt actualele prevederi incluse în PND pentru perioada 2007-2013.

Statisticile Eurostat privitoare la indicatorul productivitatea muncii raportat la persoanele angajate menţionează în date previzionate că România se va afla la 42,7 % în 2007 şi la 44,4% în 2008 faţă de media europeană a acestui indicator.

Această conferinţă va oferi o privire de ansamblu asupra principalelor direcţii de îmbunătăţire a productivităţii din România la nivel macro-economic, sectorial şi de întreprindere şi va oferi răspunsuri consistente la următoarele întrebari:

Cum si în cât timp se poate reduce decalajul de productivitate fata de media UE în mod concret?
Care este noua abordare a Productivitatii în UE?
Cum abordeaza productivitatea unele dintre cele mai performante companii europene si internationale – «Company best practices»?
Care este rolul Centrelor Nationale de Productivitate din Europa si din România?

Conferinţa, conform programului anexat, va cuprinde prezentări ale specialiştilor de marcă din nouă ţări europene (inclusiv România) şi din Japonia. Conferinţa va cuprinde dezbateri în trei sesiuni, masa rotundă şi vizitarea unor întreprinderi de success din România (Word Class Company).

Pentru participarea la această Conferinţă vă rugăm să trimiteţi formularul de înregistrare la acest eveniment până la data de 2 mai 2007, orele 20.00.

PROGRAM CONFERINTA
08.30 Registration

09.00- 09.45 Opening ceremony
* Romanian Government Representative
Viorel Buruiana, Founder - Productivity Organisation
Peter Rehnstrom, President of EANPC, Finland
Heikki Sirelius, Director JTO School of Management, Finland,”Results from the EPC 2006 European Productivity Conference 2006
Adrian Altarescu, Presedinte Jica Alumni Romania, Message Sender from Fumio Myagawa, Resident Representative Jica Alumni Romania
Mircea Lazar, International Assembly Member, ACCA
Ugur Hayali, General Manager, Artic Gaesti
Theodor Stolojan, Former Prime Minister Romania

09.45 – 11.00 Session 1. New productivity concept
Moderator: Peter Rehnstrom- President of EANPC

“New profitable products development and productivity”, Aurelian A. Posteuca Dr. MBA. EA, Managing Partner, Kaizen Consulting Co.
“Best practices”, Artic Gaesti
“Romanian productivity best practices”, Lavinia Neagoe- Autoliv Romania, Production Systems Manager
“Romanian productivity best practices”, Ioana Munteanu, Mefin Sinaia
“The concept of the productivity in the Romanian petroleum industry – premise and the implementation programme”, Pandele Niculae*, Director Petrom si Mihail Ivan, Vice-Dean UPG Ploiesti
Milan Hulin, Slovak Republic, Slovak Productivity Center, "Digital Factory concept as source of competitiveness"

11.00 – 11.30 Coffee break

11.30 – 13.00 Session 2. Health, safety and work conditions
Moderator : Toni Grebla, Director General, Petromim (Mining Employers Association)

“Labor condition improvement in Romanian mining sector project- French/Romanian bilateral project”, Julien Pelletier, Director & Pierre Metin, Director Regional (Agence Nationale pour l'Amelioration des Conditions de Travail), France
“Bravilor Bonamat: design of a flexible assembly line”, Ingrid Halewijn, TNO Work and Employment, The Netherlands,
“Nepost: design of a flexible assembly line” , Dr. Frank Pot, TNO Quality of Life, The Netherlands
“Productivity – Working Smarter, not Longer”, Wolfgang Schroeter, RKW Competence Centre, Germany
Dan Albu, Quality Assurance Manager, Artic Gaesti

13.00 – 14.00 Lunch break

14.00 – 15.30 Session 3. The innovation and their new support technologies for the productivity development
Moderator: Shinji Naruo, Expert, Japan

Feher Andras Augustin, Economist, Auditor Intern – National Railway Company CFR SA
Mircea Popescu, General Manager, Incubus Consulting
15.30 – 16.00 Coffee break

16.00 – 17.30 Roundtable. National and European programs for productivity
Moderator: Viorel Buruiana, Founder - Productivity Organisation

Peter Rehnstrom, President of EANPC, Finland
Heikki Sirelius, Director JTO School of Management, Finland
Mike Dillon – Grimsby Institute, UK
John Heap, Director, National Productivity Center – UK & President, World Confederation of Productivity Science, UK
Aurelian A. Posteucǎ Dr. MBA. EA, Managing Partner, Kaizen Consulting Co.
Pierre Metin, Regional Director ANACT, France
Julien Pelletier, Director ANACT, France
Wolfgang Schroeter- RKW e. V. Competence Centre, Coordinator Production and Service Systems, Germany
Stoev Georgi Stefanov, Bulgaria, Bulgarian Quality and Productivity Center, Bulgaria
Milan Hulin, Slovak Republic, Slovak Productivity Center, Slovak Republic
“Leonardo Euroductivity Project”, Kerim Unal, Secretary General Milli Produktivite Merkezi, Turkey
Mr. Mustafa DERYAL - Vice President of the Board of MPM, Turkey
Ms. Dilek ÖZDEMÝR -Head of International Relations Department, Turkey
Geori Shivarov, President, Bulgarian Quality and Productivity Centre, Bulgaria
Georgi Stoev, Bulgarian Quality and Productivity Centre, Bulgaria
Shinji Naruo, Expert, Japan
Tiina-Mari Monni, The Centre for Occupational Safety, Finland

17.30 – 18.00 EANPC Romania Conference’s conclusions and future plans

18.00 – Conference closing

Friday, 4th of May, 2007 – Visiting the factory – SC Artic SA Gaesti

Gratiela Lucsandra Petrescu
Project Manager
SC FINMEDIA SRL
Address: Econom Cezarescu Street, No. 1, Ayash Center, Bucharest, Romania
Telefon: +401-316.63.00, 316.73.50, 316.75.69, 317.99.00
Fax: +401-316.65.30, 316.73.50, 315.75.69
Mobile: +40-730.350.143
E-mail: gpetrescu@finmedia.ro
Web: http://www.finmedia.ro

Despre FINMEDIA S.R.L.

Despre e-Finance
e-Finance are un tiraj mediu auditat de BRAT de 10.000 de exemplare. Revista mizează pe informaţia de actualitate prelevată corect şi transmisă cu discernământ, pe monitorizarea ofertei şi cererii în mişcare, pe comentarii avizate şi comprehensibile, pe lămurirea controverselor, pe detalierea evoluţiei domeniilor emergente ale economiei, pe dialoguri constructive, precum şi pe descoperirea căilor eficiente de atingere a performanţei.

Despre Finmedia
Finmedia este un trust de presă economico-financiară, cu o experienţă de 11 ani pe piaţa de profil, specializat în editarea publicaţiilor economice lunare Piaţa Financiară,
e-Finance, Ghidul de Bani, precum şi a seriilor de anuare de specialitate România Top 100 Companii, Romanian Financial Directory, IT&C Directory, Anuarul Juridic.
Firma are, de asemenea, o vastă experienţă în organizarea de evenimente de anvergură – forumuri, conferinţe şi târguri de profil. „Conferinţele Piaţa Financiară“, „e-Finance events“, „FinFair – Târgul de bani“, „Real Bucharest“ sunt mărci proprietare ale Finmedia.

Participare: Intrare libera