5 Beneficii ale Imprimării UV

BUCURESTI - 28 mai 2020

Comunicat tip General in Afaceri

O mare schimbare în lumea tipăririi în ultimul deceniu a fost dezvoltarea imprimării UV. Imprimarea UV oferă mai multe avantaje față de imprimarea offset convențională, cum ar fi emisii mai puține, cerneluri de uscare rapidă, capacitatea de a imprima pe substraturi suplimentare, culori vii și niveluri ridicate de luciu.

beneficii print digital uv

beneficii print digital uv

Caracteristicile distinctive ale imprimării directe UV sunt cernelurile speciale UV și sursa de lumină de întărire a cernelii. Reacția chimică provocată de lumina UV intensă este ceea ce distinge acest proces de print digital UV faţă de alte tehnici de imprimare.

În timp ce imprimarea convențională permite ca cerneala să se usuce natural pe hârtie, imprimarea UV are propriul proces unic. În primul rând, se folosesc cerneluri UV în loc de cerneluri tradiționale pe bază de solvent, care sunt uscate folosind lumini ultraviolete. Există multe motive pentru care oamenii aleg print digital UV iar mai jos regăsiţi câteva dintre acestea:

Calitate

În primul rând, calitatea unui print digital UV este excelentă. Imaginile produse prin aceste metode sunt extrem de clare. În plus, imprimarea UV oferă adesea un finisaj mai vibrant, deoarece luminile UV nu oferă timp cernelii să se înmoaie în hârtie.

Datorită timpului de uscare minim, aproape instantaneu, se pot aplica simultan mai multe straturi de culori într-un singur pas de imprimare. Acest lucru permite tipărirea detaliilor fine și a fonturilor mici. Cernelurile pot fi, de asemenea, aplicate în mod selectiv pentru a construi obiecte și litere în relief, inclusiv texturi unice personalizate.

Rapiditate

Imprimarea UV este de asemenea rapidă. Documentele tipărite în acest fel sunt de fapt produse rapide, ceea ce asigură că termenele de îndeplinire a comenzilor mari nu reprezintă o problemă.

Ecologic

De asemenea, este demn de remarcat faptul că alegând print digital UV puteţi reduce deşeurile. Acest stil nu necesită utilizarea de panglici sau cartușe.

Eficienţa costurilor

Veţi descoperi faptul că alegând această tehnică de imprimare veţi reduce din costuri. Imprimarea UV este o metodă incredibil de rentabilă iar ofertele de print UV preturi sunt nenumărate.

Pentru ce se poate folosi imprimarea UV?

Această nouă tehnică de print digital UV a permis companiilor să extindă produsele pe care le pot oferi clienților. Deși în trecut s-au limitat în mare parte la produse imprimate pe hârtie şi carton, acum cerneala poate fi tipărită direct pe metale și plăci ceramice fără gravuri sau tratamente costisitoare de acoperire.

Flexibilitatea tehnologiei înseamnă că poate fi aplicată la orice, de la îmbrăcăminte, decorațiuni de casă, articole de joc, instrumente și chiar mașini. Astfel, un print digital UV poate fi folosit pentru imprimarea pe o mare varietate de materiale, inclusiv materiale netradiționale. Se poate imprima pe hârtie, lemn, plastic, acrilic, piele și alte materiale flexibile.

Dacă sunteți în căutarea unui mod minunat de a vă personaliza obiectele sau doriţi să oferiţi un cadou de neuitat puteţi alege print digital UV. Imprimarea UV va îmbunătăți cu siguranță aspectul produselor dvs., va impresiona clienții dvs. potențiali și existenți și, în cele din urmă, vă va ajuta să vă îmbunătățiți imaginea mărcii.