IMM-urile din domeniul turismului au o nouă alternativă de finanţare

BUCURESTI - 18 octombrie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA ) lansează în cadrul programului de susţinere a dezvoltării turismului un nou produs de finanţare, ECOAMBIENT PLUS, ce asigură IMM-urilor care desfăşoară activităţi în domeniul turismului, în limita sumei de 200.000 Euro(echivalent în lei), atât finanţarea investiţiilor necesare dezvoltării societăţii cât şi finanţarea unor cheltuieli curente.

Un IMM poate beneficia simultan de ambele tipuri de finanţări, cu menţiunea că finanţarea capitalului de lucru nu poate depăşi 10% din valoarea creditului de investiţii.
Durata finanţării este de maxim 10 ani în cazul finanţării investiţiilor şi de maxim 1 an în cazul finanţării capitalului de lucru necesar activităţii de investiţii, iar dobânda minimă este de 12%/an.
Rambursarea se face utilizând rate de principal egale sau inegale, lunare sau trimestriale, dobânda fiind plătită lunar, la scadenţă.
Avantaje suplimentare:
• Posibilitatea de rambursare anticipată fără percepere de taxe suplimentare, cu rescadenţare;
• Posibilitatea de a beneficia, la cerere, de o perioadă de graţie la plata principalului de maxim 9 luni ;
• Solicitantul poate avea doua credite simultan dacă se încadrează în suma de 200.000 Euro(echivalent în lei);
• Garanţii flexibile.

ECOAMBIENT PLUS se alătură produsului de finanţare ECOAMBIENT prin care pensiunile turistice rurale, în cadrul Programului de Dezvoltare Comunitara ECOAMBIENT, beneficiază de finanţări de până la 100.000 RON atât pentru dotare, evaluare şi atestare, cât şi pentru susţinerea activităţilor curente, pentru o perioadă cuprinsă între 24 şi 60 luni şi la o dobândă variabilă plecând de la 10 %/an.


Despre FNGCIMM SA

Înfiinţat în 2001, FNGCIMM SA are ca acţionar unic statul român, reprezentat de Agenţia Naţională pentru IMM şi Cooperaţie. La finele lunii iunie, capitalul său social se ridica la valoarea de 198,99 milioane de lei. Beneficiari eligibili ai Fondului sunt persoanele fizice/asociaţiile familiale autorizate să desfăşoare activităţi economice, precum şi persoanele juridice care îndeplinesc cumulativ condiţiile prevăzute de Legea 346/2004 pentru IMM, respectiv număr mediu anual de salariaţi mai mic de 250, cifră de afaceri anuală de până la 50 milioane de euro şi active totale de până la 43 milioane de euro. În plus, beneficiarii eligibili trebuie să aibă capital social majoritar privat, capacitate de rambursare a obligaţiilor de plată asumate şi să nu figureze cu datorii restante la bugetele de stat sau la bănci.
FONDUL NAŢIONAL DE GARANTARE A CREDITELOR PENTRU ÎNTREPRINDERILE MICI ŞI MIJLOCII S.A
Bucureşti, Strada Ştefan Iulian nr.38, Sector 1, telefon/ fax 310.18.74/310.18.57

stela.alexandru@fngcimm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fngcimm-sa/imm-urile-din-domeniul-turismului-au-o-noua-alternativa-de-finantare