Legile anticoruptie nu sunt proprietate exclusiva si personala a alesilor locali USL

BUCURESTI - 1 august 2013

Comunicat tip General in Administratie Publica, Politic

Legile anticorupţie nu sunt proprietate exclusivă şi personală a aleşilor locali USL

MRU: „Ştim cu toţii prea bine că accesul nostru ȋn Schengen depinde, ȋn mare masură, de eficienţa luptei ȋmpotriva corupţiei. Ȋnsă pentru USL bunăstarea personală a aleşilor săi locali atȃrnă mult mai greu ȋn balanţă decȃt interesul Romȃniei. USL sacrifică mandatul dat de romȃni ȋn această chestiune, spre a-şi satisface interesele clientelare.”

Preşedintele FORŢEI CIVICE, Mihai-Răzvan Ungureanu, a atras atenţia asupra recentelor şi repetatelor ȋncercări ale reprezentanţilor locali şi guvernamentali ai USL de a modifica anumite prevederi ale Legii 161/2003, prevederi care se referă la faptul că funcţia de primar sau preşedinte al Consiliului Judeţean este incompatibilă cu cea de membru al Consiliului de Administraţie sau orice funcţie de conducere la regiile autonome de interes local sau naţional, la companiile şi societăţile naţionale. „ Recent, Consiliul Legislativ a avizat negativ o propunere de acest gen, venită din partea vicepremierului Liviu Dragnea.  Acum, o serie de baroni locali USL ȋncearcă din nou, cu toate că este absolut transparent scopul unor astfel de acţiuni: controlul, ȋn folos personal şi de partid, asupra unor companii de stat care „ȋmpart” contracte anuale de sute de milioane de euro.  Mă ȋntreb  - cu toată sinceritatea – dacă aceşti domni ne cred orbi, atȃt pe noi, romȃnii, cȃt şi pe reprezentanţii Comisiei Europene.” a spus liderul FC.

„Presa internaţională a semnalat deja acest lucru, toată lumea ştie că Romȃnia s-a angajat, prin MCV, să nu modifice ȋn niciun fel legile anticorupţie.  Ce face Primul Ministru ȋn situaţia ȋn care aproape jumătate din aleşii locali se află ȋn stare de incompatibilitate? Ridică din umeri şi promite discuţii cu Comisia Europeană.  Nu, domnule Premier, nu mai este momentul pentru astfel de discuţii! Este momentul ca aceşti aleşi locali, care au pus bunăstarea personală deasupra celei a comunităţilor care i-au votat, să ȋşi abandoneze fotoliile călduţe şi să ȋşi asume conflictul de interese ȋn care s-au poziţionat de bună voie şi nesiliţi de nimeni. Nu este normal să modificăm legile şi să riscăm, ȋncă o dată, să nu intrăm ȋn Schengen, pentru a nu deranja cumva confortul primarilor care nu ȋnţeleg să respecte aceste legi. Partidul FORŢA CIVICĂ  cere ca aleşii locali aflaţi ȋn situatie de conflic de interese să ȋşi prezinte demisiile, chiar şi dacă acest lucru ȋnseamnă alegeri locale ȋn jumătate din ţară.”a concluzionat Mihai-Răzvan Ungureanu.

Taguri: forta civica
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/forta-civica/legile-anticoruptie-nu-sunt-proprietate-exclusiva-si-personala-a-alesilor-locali-usl1