De ce sa cumparam o masina second hand? Resurse pentru achizitii inteligente

BUCURESTI - 11 ianuarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Exceptand cumpararea unei case, o masina ar putea fi cea mai scumpa achizitie pe care o persoana o face intr-o viata. Tuturor ne plac masinile frumoase, insa gestionarea responsabilitatilor financiare este o prioritate pentru majoritatea persoanelor.

Auto Germania

Auto Germania

In consecinta, masinile rulate, asa cum sunt vehiculele auto Germania, reprezinta o buna solutie pentru achizitia unei masini.

Trendul este deja ascendent: din ce in ce mai multi conducatori auto se orienteaza catre masinile second hand. Auzim frecvent sintagme precut: masini rulate, auto germania, masini second-hand. Cat de greu este sa luam o decizie?

De ce este mai avantajos sa cumparam o masina second hand?
Primul proprietar al masinii a primit lovitura de depreciere. Valoarea de piata a unui automobil scade de la an la an, o medie de 30% din valoarea sa scade in termen de trei ani de la momentul in care a fost cumparat, astfel incat achizitionarea unei masini second hand ar economisi o multime de bani.

Spre deosebire de achizitionarea unui vehicul nou cu taxe mari de asigurare, veti primi un cost mai mic de asigurare daca alegeti sa cumparati autoturisme la mana a doua.

La cumpararea de masini second hand, ca si in cazul masinilor noi, se ofera atat varianta de atat imprumuturi, leasing, cat si varianta de creditare, insa majoritatea dealerilor care vand masini second hand au adesea termeni mai scurti de imprumut.

Daca investitia dumneavoastra este decisa pe baza aspectului si a consumului de combustibil, alegerea unei masini second-hand ar garanta valoarea si fiabilitatea pe care le-a furnizat de-a lungul anilor.

O masina folosita ar oferi mai multa flexibilitate financiara. In comparatie cu cumpararea unei masini noi care sa epuizeze tot bugetul, cumpararea unei masini second-hand va va permite sa cumparati alte accesorii (cum ar fi, de exemplu, aerul conditionat).

Atentie la detalii

Cel mai vechi truc al dealerilor de masini este de a instala optiuni suplimentare. Fie ca vorbim de un film de protectie sau de un sistem audio, aceste optiuni vor creste considerabil pretul masinii, chiar daca, in multe cazuri, aceste modificari nu adauga nimic la valoarea de piata a autoturismului. Ei bine, atunci cand cumparam o masina second-hand, este foarte probabil sa obtinem toate aceste caracteristici fara a plati suplimentare, fiind lucruri care nu au fost solicitate.

Pe de alta parte, atunci cand cautati anumite caracteristici la o masina folosita, cum ar fi o trapa sau un sistem de navigatie, veti plati mult mai putin decat proprietarul original. In loc sa refuzati un pachet scump de navigare al unui dealer cu taxe si suprataxe, veti putea sa va permiteti caracteristicile incorporate.

Cu toate acestea, achizitionarea unei masini second hand ar putea sa va risipeasca banii daca nu reusiti sa faceti temele de casa, sa analizati, sa comparati dealeriile si sa fiti constienti de valoarea de piata a masinii.

Preturi mai mici pentru vechicule auto Germania

Masinile second-hand din Germania tind sa aiba preturi relativ mai scazute in comparatie cu alte piete europene. De ce asta? O explicatie ar putea fi faptul ca germanii tind sa cumpere un nou model la fiecare cinci sau sase ani, ceea ce asigura o reinnoire permanenta a autoturismelor uzate pentru dealeri. Un alt motiv este ca in multe tari europene vecine, automobilele sunt foarte impozitate.

Echipa Autogeist, in calitate de importator de masini, recomanda masinile second-hand importante din Germania. Cu toate acestea, va recomanda sa acordati o importanta deosebita caracteristicilor tehnice, consumului de carburant si, bineinteles, aspectului masinii.
In cazul in care doriti sa achizitionati un autoturism second-hand importat, va recomandam sa accesati aici .