Esti pasionat de skijet? Obtine permise barca Clasa C cu ajutorul instructorilor PermiseBarca.ro

BUCURESTI - 23 aprilie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Cursuri

Obtinerea unui permis de navigare este asemanatoare cu obtinerea unui permis auto, dar responsabilitatile si informatiile sunt specifice.

.

.

Pentru a obtine permise barca clasa C denumite Certificate International de Conducator de Ambarcatiune de Agrement cu motor, Clasa C, este necesara inscrierea la cursuri pregatitoare.

Mai apoi, dupa ce ti-ai insusit informatii de initiere, esti admis la un examen la una din capitaniile regionale de Autoritatea Navala Romana pentru a obtine acel certificat.

Inainte de relaxare si distractie, prioritara este siguranta ta si a celor aflati la bord

Cu o baza legislativa solida si cu ajutorul instructorilor poti dobandi increderea de care ai nevoie pentru a te simti in largul tau pe mare si pentru a te bucura de un concediu netarmuit, in conditii de siguranta.

Cum procedezi?

Pentru a conduce ambarcatiuni e agrement cu motor, cum ar fi un yacht sau un skijet, pe ape de interior sau costiere, obtinerea permisului este facilitata de instructorii PermiseBarca.ro.

Acestia iti asigura atat instructajul practic, cat si partea teoretica, prin cursuri acreditate de ANR si cu instructori experimentati.

Practic, vei dobandi cunostinte esentiale de navigare in zona costiera si desi nu pare dificil sa te deplasezi pe apa, expertii recomanda preventia inainte de toate. De aceea, intentia cursurilor, si apoi a examenului, este sa te pregateasca pentru toate scenariile posibile astfel:

• Vei deosebi semnele, semnalele si luminile folosite de navele maritime pentru a te deplasa in siguranta;
• Vei dobandi indemanare si abilitati de navigare a ambarcatiunii;
• Iti vei insusi masurile de prim ajutor, de cautare si salvare si de supravieture pe mare.

Practica este mereu completata de suportul teoretic, astfel pentru a naviga cu incredere si in cunostinta de cauza, vei studia:

• Legislatia ambarcatiunilor de agrement pe care le poti conduce cu un astfel de certificat;
• Notiuni de mecanica a barcii;
• Notiuni de marinarie, operatii specifice si generale folositoare la bord;
• Regulamentul colreg, pentru prevenirea coliziunilor.

In functie de anotimp si tipul de nava cu motor pe care urmeaza sa o stapanesti, cursurile practice se vor desfasura fie pe lacurile din Bucuresti, fie in Delta Dunarii, fie pe apele costiere ale Marii Negre. Pentru obtinerea permiselor C si D, cursurile teoretice se au loc in fiecare luna, dar proba practica se va realiza doar in lunile martie-octombrie ale fiecarui an, datorita conditiior meteo.

Ce ai nevoie?

Pentru obtinerea Certificatului Clasa C, eliberat de ANR, trebuie sa obtii un Certificat pentru Clasa D, care presupune un permis de navigare pe apele interioare a ambarcatiunilor de agrement cu lungimea intre 2,5 - 24 m cu o capacitate a motorului mai mica sau cu vele.

Este important sa studiezi legislatia in vigoare, pentru ca in cazul unor ambarcatiuni mai mici si pentru uz fluvial, nu este necesar un certificat oficial, cu toate acestea este necesar sa ai toate cunostintele de navigatie disponibile.

Astfel, pentru inscrierea la unul din cursurile pregatitoare oferite de PermiseBarca.ro, trebuie sa ai 18 ani si o adeverinta de la medicul de familie, in primul rand, apoi vei avea nevoie de:

• Copia si originalul ultimei diplome de studii;
• Actul de indentitate;
• O fotografie tip pasaport;
• Sa achiti taxa de participare.

Daca vrei sa practici skijet in siguranta sau vrei sa te bucuri de plimbari linistite pe un yacht, instuctorii te asteapta cu unul din permise barca Clasa C, tot ce trebuie sa faci este sa ii contactezi, si ei te vor indruma mai departe pe cele mai sigure ape.

Date de contact

Telefon: 0787 868 646

E-mail: contact@permisebarca.ro