Hranirea bebelusilor – O provocare pentru mamele cu lactatie insuficienta

BUCURESTI - 1 august 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Metodele de stimulare a lactatiei reprezinta o preocupare comuna a mamicilor care isi alapteaza bebelusii. Multe dintre mamele care alapteaza se confrunta la un moment dat cu lactatia insuficienta.

Hranirea bebelusilor

Hranirea bebelusilor

Aceasta problema poate surveni imediat dupa nastere, dar si dupa cateva luni de la venirea celui mic pe lume. Astfel, bebelusii nu primesc cantitatea necesara de substante bioactive si nu se dezvolta corespunzator varstei.

Ce este hipogalactia sau lactatia insuficienta?

In mod normal, productia de lapte este controlata de factorii endocrini in primele zile de la nastere, urmand ca aceasta sa se modifice in functie de necesitatile bebelusului.
Daca problema este sesizata din timp, secretia de lapte poate fi stimulata prin diverse metode, astfel incat bebelusul sa poata fi hranit corespunzator.

Cu aceasta problema se confrunta, cu precadere, femeile care devin mame pentru prima data, iar printre cauze se afla:

Pozitionarea incorecta a bebelusului la san;
Alaptarea prea scurta si golirea insuficienta a sanilor;
Alaptarea prea rara si lipsa stimularii complete a glandelor mamare;
Lipsa hranirii nocturne a bebelusului;
Pusee de crestere;
Oboseala puternica a mamei;
Consumul de alcool, cofeina sau lipsa unei alimentatii echilibrate;
Anomalii ale sanilor;
Includerea laptelui praf in alimentatia bebelusului.

Cat de important este laptele matern pentru nou-nascuti?

Laptele matern reprezinta cea mai complexa forma de nutritie pentru bebelusi, acesta facilitand tranzitia de la cele noua luni de viata intrauterina la mediul extern de viata.
Aflat in perioada de crestere, bebelusul are nevoie de numeroase substante bioactive necesare dezvoltarii sistemului imunitar si digestiv, dar si a creierului.

Astfel, laptele produs de glandele mamare este cea mai buna forma de a hrani si proteja copilul inca din primele sale zile de viata.
Specialistii recomanda alaptarea copilului la san si suplimentarea dietei cu lapte praf sau alte forme de hrana numai atunci cand este cu adevarat necesar.

Formulele comerciale destinate hranirii bebelusului nu contin proprietatile laptelui matern, ceea ce inseamna ca acestea trebuie folosite doar in cazuri de lactatie insuficienta sau chiar lipsa acesteia.
Metode de a creste cantitatea de lapte matern
Mamele care se confrunta cu diminuarea treptata a cantitatii de lapte trebuie sa se adreseze mai intai unui medic specialist.
De asemenea, acestea pot apela la diverse produse si trucuri pentru a stimula secretia de lapte matern, printre care:

Medicamente naturiste – Acestea regleaza secretia de lapte a glandelor mamare si sporesc aportul de substante nutritive necesare bebelusului;
Odihna si relaxarea – Desi pare ceva banal, somnul, relaxarea si odihna suficienta reprezinta criterii esentiale pentru orice mama care alapteaza;
Pozitionarea corecta a bebelusului la piept – Femeile care devin mame pentru prima data trebuie sa invete cum sa alapteze corect. O perna multifunctionala poate fi de ajutor in astfel de situatii;

Utilizarea unor protectoare pentru mamelon – Deoarece pot deveni sensibili si durerosi, sanii au nevoie nu doar de mici pauze, ci si de accesorii speciale care sa-i protejeze in aceasta perioada delicata;

Consumul de bere – Multe femei se declara incantate de aceasta metoda de a creste cantitatea de lapte matern.

Pentru siguranta bebelusului, se recomanda consumul de bere fara alcool.
BabyNeeds.ro iti sta la dispozitie cu o gama completa de produse destinate mamelor care isi doresc sa ofere bebelusilor conditii optime de a se dezvolta sanatos si armonios.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fortin-agency/hranirea-bebelusilor-o-provocare-pentru-mamele-cu-lactatie-insuficienta