JOHANN STRAUSS ENSEMBLE VA INVITA LA VIENNA MAGIC

BUCURESTI - 8 decembrie 2008

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Sunt multe momente in care spectatorii sunt efectiv electrizati…”
Deutsche Zeitung
“O seara magica, de neuitat!”
Wiener Allgemeine Zeitung

JOHANN STRAUSS ENSEMBLE VA INVITA LA VIENNA MAGIC

Johann Strauss Ensemble revine pentru al patrulea an consecutiv in Romania
Titlul spectacolului din acest an este “Vienna Magic”, un concert special creat pentru luna decembrie.
Spectacolul face partea dintr-o serie de evenimente, desfăşurate în cadrul Proiectului naţional de multiculturalitate şi multilingvism „Artă contra drog 2009“

Muzicieni de la Johann Strauss Ensemble au fos invitati si in acest an pentru un turneu national, ce se va desfasura intre 8 si 21 Decembrie. Turneul incepe cu spectacolul din 8 decembrie, de la Bucuresti si va strabate principalele centre culturale din Romania.

Ambasadorul Austriei la Bucuresti, Excelenta sa, domnul Martin Eichtinger, un iubitor al muzicii bune, a luat sub inaltul sau patronaj spectacolele oferite de Johann Strauss Ensemble in Romania.

Muzica genialilor compozitori ai familiei Strauss ne va incanta auzul si in acest concert. Vom mai asculta lucrari, compuse de Franz Lehár, Karl Komzak, Julius Fucik si celebrele teme de Craciun ale lui Johann Sebastian Bach. Va exista si un moment special, cand spectatorii vor trebui sa acompanieze orchestra.
Invitati speciali in spectacolul de la Bucuresti sunt soprana Romana Beutel si baritonul Michael Havlicek.
Prim solistul si dirijorul acestui concert este talentatul si charismaticul concertmaster al orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Viena, Russell McGregor. El a avut ocazia sa ii acompanieze sau “dirijeze” pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Placido Domingo, si multi altii.
Cu multi ani in urma, cand era si un valoros sportiv, practicant al tenisului, reusind sa ajunga pe tabloul principal al Australian Open, Russell a simtit ca muzica ii este mai draga. A pus punct unei cariere sportive promitatoare, si-a vandut apartamentul din Sidney si cu toti banii obtinuti si-a cumparat o vioara, fabricata de celebrul lutier italian Carlo Giuseppe Testore in anul 1697. Inarmat cu cu vioara sa si cu multa ambitie, McGregor a plecat la Vienna unde a trecut prin toate „gradatiile” scolare, pentru a ajunge la ora actuala unul dintre cei mai cautati solisti si dirijori ai generatiei sale.
El a declarat ca „Anul acesta am refuzat un mare turneu in Asia, pentru a fi prezent aici. Pentru noi incepe sa devina o traditie turneul de Craciun din Romania.”
In afara activitatii concertistice de la Schonbrunn, Russell este dirijorul Johann Strauss Ensemble, orchestra cu care se va afla in turneu, in Romania, in luna Decembrie (pentru mai multe informatii despre turneu www.bilet.ro)
Orchestra Johann Strauss a fost fondata de muzicieni ai Orchestrei Brukner din Linz,in anul 1985.
Intre timp au fost cooptati in cadrul orchestrei muzicieni talentati de toate nationalitatile.
Sunetul tipic si unic austriac, plus o picatura de umor, stau la baza succesului
international al acestei orchestre de virtuosi, aplaudata cu entuziasm de spectatori de
pe toate meridianele.
Johann Strauss Ensemble a reusit sa incante prin perfomante musicale in multe din marile centre culturale europene, asiatice sau australiene. S-au bucurat de reprezentatiile orchestrei spectatori din Tokyo, Osaka, Melbourne, Sydney, Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Bruxelles, Berlin, Zurich, Hamburg, Salzburg, Linz si , desigur, Viena.
Concertele cu cauza umanitara au implicat orchestra in munca unor puternice fundatii
caritabile, cum ar fi, “NACHBAR IN NOT“ (pentru fosta Iugoslavie), “CF KINDER”
si “DR CHRISTIAN BARNARD FUND”.

Concertul de la Bucuresti este organizat de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului, Asociaţia Culturală Dracula, Asociaţia Culturala Teocta şi se desfăşoară sub patronajul şi cu susţinerea organizaţiei EURAD - Europe Against Drugs. Scopul acestor acte artistice este de a dezvolta conceptul de multiculturalitate şi multilingvism, precum şi promovarea evenimentelor culturale de excepţie.

Despre Forward Media & Advertising

Biletele pentru spectacolul ce se va desfasura in data de 8 decembrie, la Bucuresti, au fost puse in vanzare si se gasesc la casa de bilete de la Sala Palatului, Magazinul Muzica, Teatrul Nottara, staţiile de metrou Unirii 1 şi 2, reţeaua magazinelor Diverta, reţeaua Carrefour şi online, pe eventim.ro, biletedelatati.ro, blt.ro, ticketpoint.ro şi bilete.ro.
Preturile biletelor:

Cat. I 150Lei

Cat. II 100 Lei

Cat. III 60 Lei
0723.531.330
ionut@4ward.ro