BURSELE JTI PENTRU JURNALISTI

BUCURESTI - 6 iunie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Fundaţia Freedom House, sub auspiciile programului Global Compact Romania, anunţă ediţia a VI-a a programului Bursele JTI pentru jurnalişti. Programul constă în stagii de pregătire profesională avansată, cu o durată de 8 săptămâni, în cadrul unor prestigioase instituţii de presă din Statele Unite ale Americii.

Programul are următoarea structură:
- o săptămână de familiarizare cu “sistemul” politic administrativ din SUA care constă în întâlniri cu reprezentanţi ai organizaţiilor guvernamentale, neguvernamentale şi media , precum Curtea Supremă, NED (National Endowment for Democracy), Casa Albă, ONU, AID, Washington Post etc.
- două sau trei stagii individuale de pregătire, cu o durata de două - trei săptămâni fiecare, în cadrul unor prestigioase organizaţii media (presa scrisă, radio şi TV) din Whashington DC, New York sau alte oraşe din SUA. În anii precedenţi bursierii au lucrat la nenumărate organizaţii media precum: The Oklahoman, Voice of America, The Philadelphia Inquirer, CNN, CNBC, Journal News, agentia de presa UPI etc.
Participanţii la acest program au avut ocazia să compare sistemul organizaţional şi editorial al instituţiilor media din SUA cu cel din România, având chiar şi posibilitatea de a scrie articole în publicaţiile respective, au beneficiat de schimb de experienţă cu alţi participanţi ai programului din Europa de Est şi din diferite ţări.

Conditii de participare:
Programul este deschis jurnaliştilor specializaţi în domeniile economic, politic şi social, care îndeplinesc următoarele condiţii de participare:
•vârsta: maxim 35 ani
•experienţa profesională: minim 3 ani

Preselecţia candidaţilor se va face pe baza portofoliului iar selectia pe baza unui interviu.

Dosarul de înscriere va conţine:
•Curriculum Vitae
•Formular de înscriere (disponibil via e-mail sau la sediul Freedom House)
•Fotografie tip paşaport
•Portofoliu (3 materiale de presă relevante pentru domeniile anunţate)
•Trei scrisori de recomandare

Despre Freedom House

Trimiteţi înscrierile pâna la 30 iulie (data poştei), la adresa B-dul Ferdinand nr. 125, et.1, ap.2, Bucureşti.
Pentru detalii, contactaţi Fundaţia Freedom House, la telefoanele: 253 28 38, 0722 205 549, 0740 089 253 sau la adresele de e-mail: freedomhouse@freedomhouse.ro; marinescu@freedomhouse.ro
Persoana de contact: Mălina Marinescu, Program officer

freedomhouse@freedomhouse.ro