Freedom House anunta prelungirea termenului de inscrieri pentru “BURSELE EUROPENE JTI”

BUCURESTI - 17 iulie 2007

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Jurnalistii din presa scrisa si audiovizuala se mai pot inscrie la “Bursele Europene JTI” pana miercuri, 15 august 2007. Candidatii trebuie sa aiba cel mult 35 de ani, o experienta profesionala de minim 3 ani, iar materialele de presa participante trebuie sa trateze subiecte din domeniul politic, economic sau social.

Incepand cu acest an, Bursele JTI pentru Jurnalisti s-au innoit – o noua destinatie, Bruxelles, si mai multe media acceptate.

Bursele Europene JTI sunt noua versiune a Burselor JTI pentru Jurnalisti, imbinand astfel, experienta celor opt ani de traditie cu ideile si sugestiile bursierilor si ale organizatorilor.

Incepand cu 2007, anul aderarii, jurnalistii vor avea oportunitatea sa se familiarizeze cu institutiile, sa intalneasca personal oficialitatile Uniunii Europene si sa traiasca in direct evenimentele de la Bruxelles.

Programul jurnalistilor va include un training introductiv de o zi la Bucuresti, o saptamana de intalniri la nivel inalt si trei saptamani de practica intr-o redactie de top.
Perioada de desfasurare a burselor va coincide cu cea a alegerilor europene, ceea ce va spori – speram - interesul jurnalistilor.

Înscrieri
La Bursele Europene JTI se pot înscrie jurnalişti din presa scrisă, radio şi TV specializaţi în domeniile economic, politic şi social, care îndeplinesc următoarele condiţii:
•Vârsta: maxim 35 ani
•Experienţa profesională: minim 3 ani
•Cunoaşterea limbii engleze şi/sau franceze. O altă limbă europeană constituie un avantaj.
Preselecţia candidaţilor se va face pe baza portofoliului, iar selecţia pe baza unui interviu.
Dosarul de înscriere va conţine:
•Curriculum Vitae
•Formular de înscriere (disponibil pe site-ul Freedom House)
•Scrisoare de intentie
•Fotografie tip paşaport
•Portofoliu (2 materiale de presă relevante pentru domeniile anunţate)
•Trei scrisori de recomandare
Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este miercuri, 15 august 2007. Toate înscrierile vor avea în titlu menţiunea « pentru Bursele europene JTI ».

Despre Freedom House

*Pentru depunerea dosarelor şi obţinerea de informaţii suplimentare, vă puteţi adresa Fundaţiei Freedom House.
Persoană de contact: Cătălina Murariu, Coordonator Program, catalina@freedomhouse.ro

catalina@freedomhouse.ro