MADE in ROMANIA - un spectacol de Dan Puric

BUCURESTI - 26 mai 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Joi, 4 Iunie 2009, de la orele 19:30, la Sala Rapsodia din Str. Lipscani nr. 53, Compania de teatru 'PassePartout D.P.' prezinta spectacolul 'MADE IN ROMANIA'. Scenariul si regia: Dan Puric.

Spectacolul plin de umor si laconice povesti pline de haz, este o viziune romaneasca asupra sufletului lumii. Aproape nimic din ce este omenesc nu lipseste din acest puzzle al conditiei individului si a societatii, derulat in ritmuri si imagini naucitoare, in care artele martiale se intalnesc cu valsul, iar parodia suculenta la adresa unor sintagme din filmul japonez este contrapunctata, in final, de vitalitatea dezlantuita a dansului popular. Spectacolul se bazeaza pe sinteza unor diferite mijloace de expresie scenica: step, pantomima, dans, lumini si muzica, spirit si emotie.

MADE in ROMANIA - un spectacol de Dan Puric

Romania conceputa de Dan Puric este o forma de work in progress, o structura descompusa secvential cu o minutie a fiecarui detaliu regasit ulterior in unitatea de ansamblu. Costumele create de Irina Solomon se integreaza perfect acestei figuratii in miscare, antrenament zilnic realizat cu precizie si finete, intr-o tara in care oamenii rad, plang, se cauta si incearca sa se intilneasca cindva. Si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume, li s-a spus 'Made in Romania'.