Festivalul de film ONE WORLD Romania vine la Constanta

Constanta - 10 noiembrie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

ONE WORLD Romania - festival de film documentar dedicat drepturilor omului- on tour are loc si in Constanta in perioada 11-12 noiembrie.

Festivalul de film ONE WORLD Romania vine la Constanta

One World este un festival de film dedicat drepturilor omului initiat de Vaclav Havel (fost presedinte al Republicii Cehe) in 1999. One World Prague, a devenit cel mai mare festival de acest fel din Europa si s-a extins in orase ca Bruxelles, Madrid, New York sau Kiev.One World Romania a fost initiat in 2008 de Centrul Ceh Bucuresti, iar editia din 2010, cu numarul 3, a fost organizata in parteneriat de nou fondata asociatie ONE WORLD ROMANIA si Centrul Ceh. Festivalul este sub patronajul fostului presedinte al Republicii Cehe, Vaclav Havel.Festivalul isi propune sa prezinte cat mai multe teme relevante prin filme de buna calitate, care sa ajunga la cat mai multi tineri, iar astfel sa ajute la crearea unei comunitati active ce isi doreste sa cunoasca si sa se implice in problemele cu care se confrunta ceilalti, sub motto-ul: ALEGE SA-TI PESE!Proiectul One World Romania on tour, ajuns si el la a 3-a editie la nivel national si pentru a doua oara in Constanta, este realizat cu sprijinul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si, la nivel local, al Fundatiei Baylor Marea Neagra.Program filme One World Romania on tour11 – 12 noiembrie 2010Mindfluid Bar - Str Stefan Mihaileanu 36Joi, 11 noiembrie18:30 Hair India (Raffaele Brunetti & Marco Leopardi / IT / 2008 / 73')20:30 Goodbye, How are you? (Boris Mitic / RS / 2009 / 56')Vineri, 12 noiembrie18:30 Stella (Vanina Vignal / FR / 2006 / 77')20:30 Carmen Meets Borat (Mercedes Stalenhoef / NL/ 2008 / 60') Va asteptam cu drag! ALEGE SA-TI PESE!

Despre Fundatia Baylor Marea Neagra

Fundatia Baylor Marea Neagra, parte a retelei internationale de lupta impotriva SIDA, furnizeaza servicii medicale si psihosociale persoanelor afectate/infectate cu HIV din regiunea Dobrogei. Se adreseaza si comunitatii prin centrele Baylor de consiliere si testare rapida pentru HIV, hepatita B si hepatita C din Constanta si Tulcea, asigurand testarea confidentiala, rapida. 13000 de persoane au fost testate si consiliate in perioada noiembrie 2007-septembrie 2010.