"Ziua mamei... cu hepatita" la Constanta

Constanta - 15 martie 2011

Comunicat tip General in Sanatate

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania si Fundatia Baylor Marea Neagra, organizeaza a doua editie a evenimentului „Ziua mamei cu hepatita” in data de 18 martie 2010, orele 17.30-19.30 in incinta restaurantului Sport din Constanta, str. Cuza Voda nr.28 (langa Piata Unirii).

Tema din acest an este “Sa recunoastem hepatita” in conditiile in care statisticile arata ca, in medie, aproximativ 4,8% dintre romani sunt afectati de virusul hepatitei B si aproximativ 3,25% de virusul hepatitic C.

Medici de diferite specialitati vor raspunde intrebarilor celor interesati.

 

La evenimentul de informare sunt asteptati nu doar pacienti cu probleme hepatice, ci si cetateni de toate varstele, femei si barbati, tineri si varstnici, precum si angajatori, care sunt interesati sa se informeze cu privire la modul de transmitere a virusului hepatitic de tip B si C, direct de la medicii invitati, si doresc sa aiba o atitudine corecta fata de cei din familie sau comunitate, diagnosticati cu hepatita cronica. 

Colaborarea dintre APAH si Baylor este utila celor din regiunea Dobrogei avand in vedere ca din februarie 2010 Fundatia Baylor a deschis trei centre de testare gratuita si confidentiala pentru hepatitele B si C (detalii pe www.test-hepatita.ro) . Peste 5 500 de testari rapide au fost efectuate anul trecut.

 Cele doua organizatii sunt membre ale  Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) si ale Aliantei Mondiale pentru Hepatita (WHA) din noiembrie 2010.

 Eveniment are loc la in cadrul Cafenelei ONG-urilor, o initiativa a Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, institutie care a pus spatiul la dispozitie.

 Deoarece unii pacienti sau persoane prezente doresc confidentialitatea informatiilor ce vor fi transmise catre medici, presa va avea access numai la inceputul intalnirii.

 Intrarea este libera. Va asteptam!

 

Despre Fundatia Baylor Marea Neagra

Fundatia Baylor Marea Neagra, parte a retelei internationale de lupta impotriva SIDA, furnizeaza servicii medicale si psihosociale persoanelor afectate/infectate cu HIV din regiunea Dobrogei. Se adreseaza si comunitatii prin centrele Baylor de consiliere si testare rapida pentru HIV, hepatita B si hepatita C din Constanta si Tulcea, asigurand testarea confidentiala, rapida. 15000 de persoane au fost testate si consiliate pana in prezent.