Atelier de jurnalism narativ si scriitura personala

BUCURESTI - 23 septembrie 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de joi 3 octombrie, ora 19:00, la Atelierul de Jurnalism narativ si scriitura personala, sustinut de Ana Maria Ciobanu, jurnalist.

Oricine are cel putin o poveste de spus. La acest curs, organizat in cinci sedinte, vom invata cum sa incadram o poveste si cum sa o structuram astfel incat sa fie interesanta si pentru ceilalti. Cursul isi doreste sa fie o conversatie despre scris, despre bucuriile si fricile pe care ni le aduce.

Atelier de jurnalism narativ si scriitura personala

Vom descoperi cum sa scriem povesti adevarate, ce pornesc de la intamplari si experiente cotidiene. Povestile adevarate au puterea de a ne vindeca pe noi insine, dar si pe altii. Crestem cu povesti si evoluam multumita lor. Ne identificam cu diferite personaje si ne explicam propriile esecuri sau bucurii prin intermediul lor.

Pentru a putea scrie cu o voce distincta si autentica, trebuie sa stim cine suntem si de ce scriem. Iar genul acesta de reflectie are puterea de a ne face textele sa fie mai bune. 

Atelierul de scriitura personala va avea patru componente majore:

- Scris  (exercitii de scriere creativa , scrisul si rescrisul povestii personale);

- Citit (de la un curs la altul citim eseuri personale si le dezbatem impreuna);

- Craft/Tehnica (de ce si cum functioneaza anumite structuri, inceputuri, scene s.a.m.d.);

- Conversatie (despre ce am scris, ce am citit…).

Pana la finalul cursului, fiecare participant va fi scris si rescris o poveste personala. Ne dorim ca atelierul sa va incurajeze sa fiti mai atenti si mai deschisi la oamenii din jur si la povestile lor.

 

Lector: Ana Maria Ciobanu

Data incepere: 3 Octombrie 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptamanal, joi

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei - Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Despre Fundatia Calea Victoriei

Ne propunem sa oferim celor din jur “delicatese culturale”, impachetate in forma unor conferinte sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian.

La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam.