Muzica si povestile Fluturilor, concert si discutie cu Butterflies in my stomach

Locul desfasurarii: Ceainaria Carturesti

Organizator: Fundatia Calea Victoriei

Fundatia Calea Victoriei va invita in data de 10 iulie, ora 18:30, la Ceainaria Carturesti la un concert urmat de un dialog cu membrii formatiei BIMS, care ne vor povesti cu relaxare si umor cum se scrie si traieste muzica, din perspectiva lor.

Butterflies in My Stomach (BIMS) este una dintre puţinele trupe care promovează acid-jazz-ul în România. La sfârşitul lunii august 2006, BIMS a fost selectată printre cele mai bune trei trupe noi din lume, la secţiunea Electronic, în urma unui concurs iniţiat de casa de discuri Sony şi de prestigioasa publicaţie Billboard.

BIMS este un proiect care a luat naştere în primăvara anului 2005, având în componenţă patru din foştii membri Baba Novac. După realizarea albumului de acid jazz Pastel Acid şi promovarea acestuia, componenţii trupei s-au orientat către colaborări în cadrul altor proiecte. Astfel, Bujor (bas) a colaborat cu trupele Cri Gri, Margento (a participat la înregistrarea primului album) şi a scris muzica pentru două eseuri coregrafice: Above The Roof (prezentat la Bucureşti, Viena şi Paris în cadrul proiectului internaţional Terrains Fertiles) şi ssst... (pentru acest proiect a fost filmat şi un videoclip pentru care operatorul Ovidiu Guzu a câştigat premiul APTR 2005 pentru imagine).

În vara anului 2006, Maca a început o colaborare cu Matt Johnson, pianistul cunoscutei trupe britanice Jamiroquai, colaborare care s-a concretizat, până în momentul de faţă, cu o piesă White Light şi un videoclip al acesteia.

Concerte: Cluburi în Bucureşti (Art Jazz Club, Club Prometheus, Club A, Orange Concept Store, Expirat), Cluj (Roland Garros), Craiova (KubiK), Festivaluri (Stufstock 2005,2006), Radio City FM - live în studio.

Genul muzical abordat însumează elemente de funk, nu-jazz, electro, trip-hop, chill.

Membrii BIMS sint:
Maca - voce
Meghi - pian electric şi sintetizator
John - chitară
Bujor Stoicovici- chitară bas
Laurentze - tobe
Ieronim - trombon, sampling, drum programming

Accesul - gratuit - se face pe baza de inscriere la adresa : sandra@victoriei.ro

Evenimentul este realizat cu sprijinul Calendarevenimente.ro

Fundatia Calea Victoriei
Str Stefan Mihaileanu nr 28 B, ap 2
Bucuresti
tel/ fax: 021-311 44 64

Despre FUNDATIA CALEA VICTORIEI 2007

Ne propunem sa oferim celor din jur “delicatese culturale”, impachetate in forma unor conferinte sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam.

Participare: Intrare libera