Cluburi de voluntariat pentru copiii din Ploiesti

BUCURESTI - 7 martie 2007

Comunicat tip General in ONG

Fundatia CHANCE FOR LIFE inaugureaza in luna martie punctul de lucru CHANCE FOR LIFE Ploiesti, prin activitatea a trei cluburi de voluntariat, adresate copiilor intre 8 si 16 ani, infiintate in trei scoli din Ploiesti.

Cluburi de voluntariat pentru copiii din Ploiesti

Ca membri ai cluburilor de voluntariat deschise in cadrul scolilor “Ion Creanga”, “G.H. Berthlot” si “Grigore Moisil”, copiii au inceput un program de formare a spiritului civic, program prin care invata sa se exprime public, sa identifice si apoi sa puna in scena si sa gaseasca solutii pentru problemele comunitatii in care traiesc.

In cadrul Scolii “Ion Creanga”, care este partenerul principal al CHANCE FOR LIFE in Ploiesti, fundatia a renovat o sala de curs pentru a deveni sediul clubului de voluntariat si a dotat laboratorul de informatica cu internet. Nu doar copiii au beneficiat de serviciile CHANCE FOR LIFE in Ploiesti, ci si profesorii din intreg judetul Prahova, care au participat la un curs de scriere de propuneri de finantare, sustinut de catre fundatie.

Pentru buna desfasurare a activitatii punctului de lucru CHANCE FOR LIFE Ploiesti, au fost incheiate parteneriate cu Directia de Asistenta Sociala a Copiilor, cu Inspectoratul Scolar Prahova si cu cele trei scoli partenere.

Activitatile punctului de lucru CFL Ploiesti fac parte din proiectul « Teatru versus Realitate », co-finantat de catre « Fundatia Oameni pentru Comunitate » a companiei Coca Cola HBC, prin programul de responsabilitate corporativa “Impreuna daruim comunitatii” ce are ca focus principal educatia non-formala a copiilor si tinerilor. Proiectul « Teatru versus Realitate » are ca scop dezvoltarea unei retele de trei cluburi de voluntariat si teatru in trei scoli din Ploiesti, in care peste 100 de copii cu varste cuprinse intre 8 si 16 ani sa invete sa desfasoare activitati in beneficiul comunitatilor lor.