În căutarea copiilor talentați și creativi din Sibiu

BUCURESTI - 21 martie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG

Sibiul este cea de-a doua localitate în care talentul și potențialul copiilor pot fi descoperite sau confirmate în cadrul programului național de evaluare și consiliere psihologică şi aptitudinală pentru copii și tineri , AmadeusIQ derulat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României cu sprijinul Diverta . Și de această dată, părinții au posibilitatea să descopere talentul și nivelul de dezvoltare emoțională ale propriilor copii la evaluarea AmadeusIQ din 24 martie 2012, găzduită de librăria Diverta Dacia Traiana din Sibiu, str. Arhivelor nr.1, intre orele 12.00-14.00.

Evaluare AmadeusIQ

Potrivit specialiștilor, memoria extraordinară, dezvoltarea timpurie a limbajului sau curiozitatea sunt semne timpurii ale talentului unui copil. Alte cercetări au ajuns la concluzia că primii-născuți ai unei familii ar putea fi chiar mai talentați decât frații lor, mai mici.

Indiferent de concluziile studiilor în ceea ce privește talentul și potentialul celor mici, toți cercetătorii sunt de acord că parinții ar trebui să apeleze la evaluatori pentru identificarea timpurie a talentului copilului lor deoarece, nedescoperite și dezvoltate corespunzător, aceste aptitudini pot rămâne nevalorificaate.

În plus, cunoaşterea potenţialului celor mici îi poate ajuta pe părinți să-și îndrume copilul în vederea atingerii propriilor limite şi, în funcţie de nevoie şi de interes, să-și dezvolte abilităţile native.

În acest scop, Fundația Dan Voiculescu derulează, în această perioadă, programul național AmadeusIQ, în cadrul căruia, cu ajutorul psihologilor şi al personalului specializat, fiecare copil își poate descoperi aptitudinile native – talentul, nivelul inteligenţei emoţionale, abilităţile, resursele de care dispune şi cele pe care are nevoie să le acumuleze, antreneze şi să le dezvolte.

Programul AmadeusIQ se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, care excelează deja într-un domeniu şi vor o confirmare că se află pe drumul cel bun, au nevoie de consiliere pentru dezvoltarea abilităţilor şi a talentului sau doresc să descopere în ce domeniu pot face performanță.

Copiii din întreaga țară se pot bucura de aceste oportunități pentru că, evaluările AmadeusIQ se desfășoară în reţeaua națională de librării Diverta. În prealabil, este necesară înscrierea pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Orașul Sibiu este cea de-a doua localitate în care copiii și tinerii au ocazia să se întâlnescă cu specialiștii Fundației Dan Voiculescu. Următoarele orașe în care au fost programate evaluări sunt: Ploiești, Craiova și Constanța.

Programul detaliat al întâlnirilor poate fi consultat și pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Despre Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei

Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-dan-voiculescu-pentru-dezvoltarea-romaniei/n-cutarea-copiilor-talentai-i-creativi-din-sibiu