80 de studenţi pregătiţi pentru piaţa de muncă clujeană

Cluj - Napoca - 19 ianuarie 2009

Comunicat tip General in ONG

Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială şi Asociaţia Studenţilor de la Business vă invită marţi, 20.01.2009, ora 1230, în Amfiteatrul Nou (clădirea nouă, etaj 1) din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, str. Traian Moşoiu nr. 71, la evenimentul de încheiere a celei de-a cincea ediţii Cluj Internship.

Programul Cluj Internship, iniţiat de Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială, este la cea de-a cincea ediţie şi a implicat un număr de 27 firme clujene şi 80 de studenţi. Prin Cluj Internship, Fundaţia Danis îşi propune să aducă împreună companiile locale şi viitorii profesionişti – studenţii. Companiile participante au acceptat interni în domenii din cele mai diverse: financiar/contabilitate, marketing, PR, resurse umane, publicitate, turism, design, arhitectură, vânzări, tehnic, etc., iar studenţii au avut ocazia de a învăţa şi a-şi demonstra potenţialul, pe parcursul a şapte săptămâni de practică.
Pentru firmele implicate în această ediţie, Cluj Internship a reprezentat „ocazia să studieze viitoarea forţă de muncă, dar să o şi îndrume în activitatea practică.”(firmă participantă la program). Cele 27 de companii locale participante în proiect au avut oportunitatea de a testa viitorii profesionişti, de a-şi îmbunătăţi performanţele de lucru – prin entuziasmul şi aportul studenţilor şi nu în ultimul rând, de a-şi aduce contribuţia la dezvoltarea comunităţii.
„Implicare. Responsabilitate. Prieteni. Seriozitate. Asta a însemnat internshipul pentru mine!” (student participant în program).
Pentru studenţii înscrişi la internship, programul a însemnat, întâi de toate un proces de selecţie – din cei 285 de studenţi înscrişi, 86 au fost admişi în program şi 80 l-au absolvit. Pe parcursul celor 16 ore de practică petrecute, în medie, în firma parteneră, studenţii au aut ocazia de a testa domeniul în care urmează să se specializeze, de a aplica teoria învăţată în facultate şi de a învăţa de la profesionişti.
Până în prezent, de acest program au beneficiat 410 de studenţi iar companiile participante au avut ocazia nu numai să-şi testeze potenţialii angajaţi dar şi să recruteze personal nou – evaluat la locul de muncă. Ediţia a cincea Cluj Internship s-a desfăşurat în perioada octombrie – decembrie 2008 iar studenţii care au încheiat stagiul îşi vor primi diplomele în cadrul unui eveminent festiv, în data de 20 ianuarie 2009, ora 1230, în Amfiteatrul Nou (clădirea nouă, etaj 1) din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.
Au fost invitaţi reprezentanţi ai universităţilor şi ai firmelor participante în program. La finalul evenimentului, reprezentanţii mass-media vor avea ocazia să pună întrebări organizatorilor.

Despre Fundatia Danis pentru Dezvoltare Manageriala

Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială are ca misiune sprijinirea dezvoltării managerilor şi antreprenorilor, în beneficiul comunităţilor în care aceştia trăiesc şi îşi desfăşoară activitatea.
Asociaţia Studenţilor de la Business are ca misiune să ofere oportunităţi studenţilor pentru dezvoltarea personală şi profesională, în scopul creării unui mediu în care tinerii oameni de afaceri să aibă succes.

Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială
Cordelia Bădescu – director executiv
B-dul Nicolae Titulescu nr. 22, ap. 2
Cluj Napoca