Obiect de patrimoniu din colectia Fundatiei Dignitas - Exponatul lunii mai, la Muzeul Naţional de Istorie a României

BUCURESTI - 7 mai 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Stiinta / Cercetare

Joi, 8 mai 2014, la ora 13.00 va avea loc conferinţa de presă dedicată evenimentului, urmată fiind de vernisajul micro-expoziţiei care se va desfăşura începând cu ora 13.30, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr.12, Sala Lapidarium. Vor participa: dl. Dr. Ernest Oberlader Târnoveanu, Directorul MNIR, istoricul Adrian Cioroianu, Decanul Facultăţii de istorie, din Universitatea Bucureşti, membri din conducerea Fundaţiei Dignitas, reprezentanţi din Ministerul Educaţiei.

                      Obiect de patrimoniu din colectia Fundatiei Dignitas - Exponatul lunii mai, la Muzeul Naţional de Istorie a României

"L’Arbre Généalogique de tous les Etates de l’Europe et de leurs Souverains, 1889. Dédié aux Souverains actuels"/"Arborele genealogic al tuturor statelor Europei şi al suveranilor ei, 1889. Dedicat suveranilor actuali" va face parte, în luna mai, din amplul proiect expoziţional al Muzeului Naţional de Istorie a României, devenit, deja, tradiţional, “Exponatul lunii”.

Excepţionalul obiect de patrimoniu, primit în custodie de la Fundaţia Dignitas, ce va fi expus timp de o lună la Muzeul Naţional de Istorie a României, a aparţinut Regelui Carol I al României.

Arborele genealogic a fost realizat în 1889 de către românul Ion (Jon) C. Gârleanu, aşa cum intenţionat a dorit să-şi precizeze naţionalitatea pe tipăritură. A fost publicat la Viena şi oferit cadou Regelui Carol.

Scopul principal al publicării în 1889 a arborelui genealogic al şefilor de stat europeni era acela de a celebra împlinirea vârstei de 50 ani de către regele Carol I şi de a arăta că, prin suveranul său, Regatul României avea o strânsă legătură cu istoria europeană, dominată, la aceea dată, de imperii, regate, principate şi ducate. 

Micro-expoziţia va fi deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României în perioada 8 mai – 8 iunie 2014 şi poate fi vizitată de miercuri până duminică între 10.00 – 18.00.  ​

În această perioadă, Clubul de Excelenţă al tinerilor din Fundatia Dignitas va organiza, în sala micro-expoziţiei, două evenimente de educaţie, lecţii interactive​ de istorie, în parteneriat cu MNIR, şcoli şi licee din Bucureşti.

Proiectul permanent al Fundaţiei Dignitas, "Recuperări istorice", are scopul de a recupera obiecte cu valoare identitară pentru istoria românilor şi de a le aduce în faţa publicului larg. 

Pentru informaţii despre activitatea Fundaţiei Dignitas:

Luiza Cristea

Director Operatiuni Fundatia DIGNITAS

Email: luiza.cristea@fundatiadignitas.ro

Mobil: 0748881337

http://www.fundatiadignitas.ro/

https://www.facebook.com/dignitasfoundation

 

                                                                             

Despre Fundatia DIGNITAS

Fundaţia DIGNITAS este o organizaţie neguvernamentală non-profit, infiintata in anul 2012. cu sediul in Bucuresti, str. Anton Pann, nr.21
Fundaţia DIGNITAS susţine şi iniţiază proiecte culturale, proiecte de educaţie alternativă pentru toate nivelurile de pregatire, de sustinere a antreprenoriatului, de fundamentare a politicilor publice, proiecte de cercetare in domenii de top, proiecte sociale pentru grupuri vulnerabile, evenimente de networking pentru decidenţi şi lideri de opinie din toate segmentele sociale, proiecte de dezvoltare personală destinate oamenilor cu înalt potenţial creativ.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-dignitas/obiect-de-patrimoniu-din-colectia-fundatiei-dignitas-exponatul-lunii-mai-la-muzeul-national-de-istorie-a-romaniei