Campania ’’2% pentru demnitate’’ susține serviciile de îngrijire a pacienților cu boli incurabile fără niciun cost

BUCURESTI - 18 februarie 2015

Comunicat tip General in ONG, Sanatate, Social

În fiecare an poți redirecționa către un ONG 2% din impozitul pe venit plătit deja către stat în anul precedent. Acest mecanism* există de 12 ani și este singurul care îți permite, ca și persoană fizică, să ajuți, cu o sumă de bani, o cauză umanitară fără să te coste nimic.

Anul trecut au fost peste 16.000 de persoane care au semnat formularul 230 emis de ANAF și astfel, printr-un gest simplu, au strâns în jur de 1.200.000 lei pentru HOSPICE Casa Speranței, iar fundația a folosit fondurile pentru a oferi îngrijire în unitățile proprii pentru peste 340 de persoane aflate în cursă cu o boală necruțătoare.

Campania ’’2% pentru demnitate’’ susține serviciile de îngrijire a pacienților cu boli incurabile fără niciun cost

Campania 2% (2lasuta.hospice.ro) se desfășoară și în acest an la nivel național având data de 25 mai ca și termen limită pentru depunerea formularelor.

Campania ’’2% pentru demnitate’’ din acest an va fi difuzată pe toate televiziunile TVR si pe stațiile Radio România. Fondurile ce vor fi redirecționate în 2015 vor fi utilizate de HOSPICE pentru a continua să ofere serviciile gratuite de îngrijire paliativă dar și pentru a extinde acoperirea acestor servicii, prin educație, la nivel național.

Cei care doresc să se implice în susținerea activității HOSPICE, o pot face fără niciun cost, prin completarea formularului tip eliberat de ANAF. 2% din impozitul pe salarii sau alte venituri va fi folosit pentru ca alți oameni din România să fie îngrijiți, sprijiniți și consiliați în lupta lor cu o boală necruțătoare.

Vă invităm să vizitați pagina de campanie și să descărcați formularul precompletat cu datele fundației sau să ne ajutați să facem cunoscută această campanie prin promovarea paginii http://2lasuta.hospice.ro/implica-te/

Mulțumim partenerilor care ne sunt alături: TVR, Radio România, Revista Piața, Revista Progresiv, Revista HRB Expert, Revista Femeia, Revista Ioana, Zile si nopti, Pretul Zilei, Metropola, 9AM News, Garbo, 121.ro, Studentie.ro, Calendar Evenimente, Institutul de Marketing, Portal HR, Contabun.ro, Blogatu.ro, Pebarbamea.ro, SelectNews.ro, Medias Info, Marchiz.ro, Fotograful TAU, Teatrul pentru Copii Arlechino, Eduard Adam și Raduc.eu,

 

*De această facilitate poate dispune orice salariat sau orice persoană care realizează venituri din activități independente, prin completarea unui formular tip eliberat de Agenția Națională de Administrare Fiscală. În ultimii doi ani, mai puțin de un sfert dintre românii care au posibilitatea de a redirecționa 2% au folosit acest instrument fiscal, potrivit rapoartelor ANAF.

Formularul care conține datele de identificare ale HOSPICE poate fi descărcat de pe 2lasuta.hospice.ro Formularul trebuie apoi depus sau trimis până în 25 mai 2015 la Administrația Financiară de care aparține contribuabilul care face redirecționarea.