Micul si marele intelept

Locul desfasurarii: Bucuresti, sector 6, Ghencea

Organizator: Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Asociatia Sf. Arhidiacon Stefan

In cartierul Ghencea din sectorul 6 functioneaza un Centru Comunitar destinat nevoilor copiilor, batranilor si familliilor in nevoie din aceasta zona a capitalei. Aici vin zilnic 120 persoane care primesc o masa calda la cantina, 40 copii care isi fac temele dupa scoala si invata sa picteze, sa foloseasca computerul sau tehnici de autoaparare, sub atenta supraveghere a voluntarilor. 52 persoane in varsta vin la Clubul Seniorilor pentru a fi in compania celorlalti si pentru a se bucura de momente de buna dispozitie jucand sah, cantand romante, povestind copiilor sau oferind ajutorul pentru diverse activitati in interesul comunitatii.

Centrul exista prin efortul sustinut al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei si al Asociatiei Sfantul Arhidiacon Stefan.

Impreuna cu Asociatia Municipala de Sah Bucuresti reprezentata de dl. Radu Sofran in calitate de Presedinte, am ales ziua de sambata, 4 martie 2006, ora 12.00 pentru a derula concursul de sah “Micul si Marele Intelept” intre copiii si seniorii din cadrul Centrului Comunitar Ghencea.

Scopul acestei actiuni este promovarea activitatilor comune intre copii si seniori in cadrul comunitatii precum si incurajarea copiilor cu potential si talent care provin din familii defavorizate. Speram ca multi dintre copiii nostri vor avea ocazia sa spuna “Sah mat!” si sa fie astfel motivati sa se dedice in continuare acestui sport care stimuleaza logica si dorinta de a performa.

Va invitam sa fiti alaturi de noi la concursul” Micul si Marele Intelpt” ce va avea loc in Centrul Comunitar Ghencea din Bdul Ghencea nr.41, Sambata, 4.03.2006 ora 12.00.

Va asteptam!

Georgiana Sofronie
Coordonator Centru Comunitar Ghencea
Email: georgiana.sofronie@principesa.ro
Tel: 021/413 21 40

Despre FUNDATIA PRINCIPESA MARGARETA A ROMANIEI

Misiunea Fundaţiei Principesa Margareta a României este de a acţiona ca un catalizator pentru dezvoltarea potenţialului uman, în spiritul demnităţii, solidarităţii şi promovării talentului şi valorilor culturale româneşti. Fundaţia dezvoltă programe şi proiecte în Bucureşti şi în ţară, care se adresează atât persoanelor fizice (copii, tineri, bătrâni si familiile lor) cât şi persoanelor juridice (organizaţii neguvernamentale, spitale, dispensare, scoli, instituţii de artă şi cultură), oferind sprijin atât persoanelor aflate în situaţii de criză cât şi persoane care au talente şi aptitudini speciale.

Pe parcursul celor 14 ani de activitate, Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit sprijin unui număr de peste 30.000 de copii proveniţi din peste 25 de judeţe ale ţării, atât direct, cât şi indirect prin intermediul a peste 180 de ONG-uri din ţară susţinute până în prezent.

Participare: Intrare libera