Cinci medalii pentru Fundatia Principesa Margareta a Romaniei la Swimathon Bucuresti 2013

BUCURESTI - 8 iulie 2013

Comunicat tip General in Sport

Echipa Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, formata din cinci inotatori, a fost medaliata pentru efortul sustinut in beneficiul Centrului Comunitar Generatii la Swimathon Bucuresti, competitie organizata sambata 6 iulie 2013 de Asociatia Pentru Relatii Comunitare si Fundatia Comunitara Bucuresti.

 Dr. Rapotan Ionel „Rapi”, membru al echipei de inotatori a Fundatiei, a reusit un timp record de 31 de secunde pentru prima lungime de bazin parcursa in competitie.  

Oana Rebeca Anton, Manager Fundraising,Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Editia din acest an a evenimentului Swimathon Bucuresti a reunit 750 de participanţi la bazinul Olimpic Lia Manoliu. Cei 120 de inotatori au reusit sa parcurga in patru ore de competitie 72 de kilometri.

Echipa Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei a inotat incepand de la ora 11:15 un numar de 56 de lungimi de bazin olimpic in 50 de minute. Scopul acestui demers a fost strangerea fondurilor necesare pentru sustinerea la scoala cu rechizite, o masa calda si after-school a celor 50 de copii si tineri sprijiniti la Centrul Comunitar Generatii. Dr. Rapotan Ionel „Rapi”, membru al echipei de inotatori a Fundatiei, a reusit un timp record de 31 de secunde pentru prima lungime de bazin parcursa in competitie.

In total, la Lia Manoliu sambata s-au aliniat la start 19 cauze comunitare si un caz umanitar: viata unui baietel de 6 luni care au reusit sa stranga 94.000 lei dintre care peste 50.000 lei de la persoane particulare. Numarul total al donatorilor s-a ridicat la 700.

Swimathon Bucuresti este un mecanism prin care comunitatea se intalneste, interactioneaza si se implica sa stranga fonduri pentru proiectele pe care le considera relevante. Organizatiile sau grupurile de initiativa inscriu cauze din comunitatea locala, companiile si inotatorii aleg pentru ce se implica, iar sustinatorii doneaza pentru fiecare lungime de bazin inotata de favoritii lor. 

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei multumeste echipei de inotatori, sustinatorilor, lui Virgil Iantu, cluburilor World Class Romania pentru antrenamentul de elita oferit echipei sale de inotatori si partenerului media comunitatea www.copilul.ro .

 

Despre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este o organizatie neguvernamentala, apolitica si nonprofit fondata de Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei si de Majestatea Sa Regele Mihai. Fundatia dezvolta proiecte durabile in domeniul educatiei, dezvoltarii comunitatii, societatii civile si culturii, proiecte care contribuie la reinnoirea spirituala si sociala a Romaniei. Beneficiarii Fundatiei sunt copii, tineri, varstnici si familiile lor, persoane aflate in dificultate.