Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, 1 octombrie, Fundaţia Principesa Margareta a României organizează campania “Flori pentru suflet”

BUCURESTI - 1 octombrie 2012

Comunicat tip General in Social

Voluntarii şi susţinătorii Fundaţiei Principesa Margareta a României au împărţit flori sutelor de vârstnici aflaţi duminică dimineaţă în parcul Cişmigiu, din Bucureşti, în cadrul campaniei “Flori pentru Suflet”, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, 1 octombrie 2012.

Campania Flori pentru suflet 1 octombrie Ziua Internationala a Varstnicului

Campania Flori pentru suflet 1 octombrie Ziua Internationala a Varstnicului

Aflată la prima ediţie, iniţiativa face parte din acţiunile programului “Niciodată singur” al Fundaţiei Principesa Margareta a României al cărui scop este îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale vârstnicilor peste 60 de ani, prin stimularea solidarităţii intergeneraţionale şi prin susţinere materială.

Debutul campaniei a fost sâmbătă, 29 septembrie, când Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României a vizitat centrul de bătrâni Don Orione din Voluntari pentru a marca lupta împotriva singurătăţii şi marginalizării persoanelor vârstnice.

Pe parcursul zilei de 29 septembrie 2012, voluntarii şi susţinătorii Fundaţiei Principesa Margareta a României au oferit sute de flori în centrele de bătrâni din Bucureşti.

Duminică, 30 septembrie, Fundaţia a mai organizat evenimente pentru vârstnicii asistaţi la domiciliu, împreună cu voluntarii Fundaţiei, şi în compania doamnei Margareta Pâslaru, la un restaurant din Capitală.

Luni, 1 octombrie, în farmaciile partenere, un număr de 1.200 de flori le vor fi oferite vârstnicilor, pentru a marca printr-un gest simplu aprecierea valorii şi experienţei acestora.

Campania “Flori pentru suflet” se desfăşoară la nivel mondial urmând iniţiativa Federaţiei Internaţionale les petits freres des Pauvres. România se alătură unor ţări precum Franţa, Irlanda, Spania, Germania, Canada în lupta împotriva izolării sociale a persoanelor vârstnice.

Sponsorii campaniei - BCR Pensii şi Farmaciile Help Net.

Despre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este o organizatie neguvernamentala, apolitica si nonprofit fondata de Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei si de Majestatea Sa Regele Mihai. Fundatia dezvolta proiecte durabile in domeniul educatiei, dezvoltarii comunitatii, societatii civile si culturii, proiecte care contribuie la reinnoirea spirituala si sociala a Romaniei.