Expozitia “Identitati” a bursierilor Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei este deschisa la Biblioteca Metropolitana Bucuresti pana pe 8 iunie

BUCURESTI - 31 mai 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

O noua generatie tanara de artisti plastici talentati, sprijiniti de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, isi expune lucrarile in cadrul Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, in perioada 30 mai - 8 iunie 2013.

Expozitia Identitati 2013 la Biblioteca Metropolitana Bucuresti

Expozitia Identitati 2013 la Biblioteca Metropolitana Bucuresti

Deschisa publicului larg, in cadrul Sediului Central al bibliotecii, expozitia poarta numele “Identitati” si este primul eveniment de acest tip organizat de artistii plastici bursieri ai proiectului Tinere Talente, generatia 2013.

Fundatia doreste sa transforme acest eveniment intr-o traditie, acesta fiind cel de al doilea an in care tinerii artisti pot expune la Biblioteca Metropolitana, dupa ce, anul trecut, generatia de bursieri Tinere Talente 2012 a beneficiat de un eveniment in care a putut transmite publicului larg mesajul artistic.

Programul Tinere Talente sustine si promoveaza tineri artisti din familii cu venituri mici, care nu isi pot dezvolta potentialul din cauza lipsurilor materiale. Bursierii sunt tineri cu varste cuprinse intre 14 si 24 de ani care studiaza la liceele, universitatile de muzica si arte plastice din toata tara. Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a selectat in cadrul programului Tinere Talente - editia 2013 douazeci si opt de tineri artisti ce vor primi burse de pana la 2.000 de euro pentru dezvoltarea propriului talent.

Bursele vor acoperi participari la concursuri nationale si internationale, masterclassuri si workshopuri in Romania si in strainatate, achizitionarea de instrumente si materiale de lucru. In 2013, alaturi de burse, cei douazeci si opt de tineri artisti selectati in cadrul programului Tinere Talente vor participa la o tabara de creatie unde vor pregati un proiect artistic si spectacol interdisciplinar pe o tema data. Spectacolul va fi pus in scena la finalul proiectului in cadrul unui eveniment organizat de fundatie. Totodata tinerii sustin pe tot parcursul anului intalniri de mentorat cu artisti de renume si personalitati recunoscute in domeniul artistic ales.

Programul Tinere Talente este realizat in anul 2013 cu sprijinul partenerilor ISS Facility Services, BRD Groupe Societe Generale, Class Living si al sponsorilor Kaufland, SofMedica, Clinica DentalMed, Hewlett Packard, Roche, PricewaterhouseCoopers, Eastern Space Systems, Star Storage, BDR Associates, Residence Hotels, Stage Expert, Angelli, News Outdooor, Securitas Romania, Wave Division, Energic, Hotel Siqua.

Despre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este o organizatie neguvernamentala, apolitica si nonprofit fondata de Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei si de Majestatea Sa Regele Mihai. Fundatia dezvolta proiecte durabile in domeniul educatiei, dezvoltarii comunitatii, societatii civile si culturii, proiecte care contribuie la reinnoirea spirituala si sociala a Romaniei. Beneficiarii Fundatiei sunt copii, tineri, varstnici si familiile lor, persoane aflate in dificultate.

Taguri: identitaty