În sprijinul vârstnicilor singuri, Fundaţia Principesa Margareta a României şi Europa FM îşi unesc forţele într-o campanie de strângere de fonduri prin SMS la numărul 8834

BUCURESTI - 8 aprilie 2014

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Apăsaţi de fiecare zi trăită în izolare, împovăraţi de griji şi de boli supărătoare, peste 640.000 de bătrâni uitaţi de lume trăiesc zilnic drama singurătăţii.

În sprijinul vârstnicilor singuri,  Fundaţia Principesa Margareta a României şi Europa FM îşi unesc forţele  într-o campanie de strângere de fonduri prin SMS la numărul 8834

Bucureşti, 8 aprilie 2014 - Fundaţia Principesa Margareta a României cu susţinerea Europa FM lansează campania de strângere de fonduri prin SMS pentru a sprijini persoanelor cu vârsta peste 65 de ani afectate de singurătate.

 

Derulată sub mesajul “Donează 2 Euro prin SMS la 8834 . Împreună aducem lumină în casa şi sufletul bătrânilor noştri”, campania îşi propune să strângă fondurile pentru extinderea programului Niciodată Singur în cât mai multe comunităţi din România.

“Singurătatea are efecte dramatice la nivel fizic şi psihic putând conduce persoanele vârstnice într-o dramă existenţială. În România, peste 640.000 de vârstnici poartă zilnic povara singurătăţii”, spune Mugurel Mărgărit-Enescu, directorul Fundaţiei Principesa Margareta a României.

Prin intermediul programului Niciodată Singur, Fundaţia Principesa Margareta a României doreşte să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, aflate în risc de izolare socială, singurătate şi sărăcie prin stimularea solidarităţii intergeneraţionale şi mobilizarea comunităţii. În prezent, acest program este activ în Bucureşti, Ilfov şi Brăila.

 Mai multe despre campanie : http://www.fpmr.ro/niciodatasingur-sms

Despre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Despre Europa FMÎn decembrie 2012, Europa FM a demarat campania de responsabilitate socială „Nu ești singur pe lume”, ce vizează ajutorarea oamenilor aflați în situații-limită și a comunităților izolate din România. „Nu ești singur pe lume” înseamnă cea mai amplă campanie de fapte bune, în care Europa FM îi cheamă pe români să transformăm împreună lumea din jurul nostru. Detalii pe www.nuestisingur.europafm.ro

Europa FM a primit titlul de - Cel mai de încredere post de radio - timp de şapte ani la rând, în clasamentul Trusted Brands.

Europa FM face parte din trustul Lagardère Active Radio International, alături de Radio 21, Smart FM şi Vibe FM. Anul acesta, Europa FM împlinește 14 ani de existenţă pe piața radio din România.Despre organizaţieFundaţia Principesa Margareta a României (FPMR) a fost înfiinţată în 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I. În prezent, Fundaţia dezvoltă şi susţine programe care îmbunătăţesc condiţiile de viaţă ale copiilor, vârstnicilor, tinerilor şi familiilor din comunităţi defavorizate, stimulează solidaritatea între generaţii şi sprijină tinerii talentaţi.