Cum si in ce masura s-au dezvoltat abilitatile de viata ale tinerilor din mediul rural?

Locul desfasurarii: Sediul Fundatiei Pro WOMEN, Sala de training, etajul 2

Organizator: Fundatia Pro WOMEN

Vor fi prezentate si dezbatute rezultatele finale ale doua proiecte in care peste 320 adolescenti in proiectul “CAVIA (Clubul Abilitatilor de Viata Independenta a Adolescentilor)” si peste 710 adolescenti in proiectul “Un start bun in viata!” si-au dezvoltat abilitati sociale, emotionale, cognitive, comportamentale.

 

REZULTATE PROIECT CAVIA

* Am creat in parteneriat cu autoritatile publice locale din comunele Popricani si Horlesti, judetul Iasi, doua structuri organizatorice de educatie non-formala pentru adolescenti

* Am contribuit la dezvoltarea abilitatilor de viata ale adolescentilor din comunele Popricani si Horlesti, judetul Iasi

* Am elaborat pentru profesori manualul „Dezvoltarea abilitatilor de viata independenta a adolescentilor” si pentru elevi 4 tipuri de brosuri „Cum sa comunici cu succes?” / „Cum sa inveti mai usor si mai repede?” /„Cariera: o alegere dificila” / „Cum sa te feresti de comportamentele periculoase?

* Am utilat si amenajat cate un club in fiecare comuna, intr-un spatiu oferit de catre primaria fiecarei comune

* Am desfasurat timp de 6 luni, impreuna cu aprox. 900 elevi din comuna Horlesti si aprox. 1400 elevi din comuna Popricani, activitati pe tema abilitatilor de viata independenta, prin elaborare planuri individuale de actiune, prezentari orale, vizionare filme documentare, jocuri de rol, punere in scena de piese de teatru social, ateliere de lucru, instruiri/traininguri, discutii libere, teambuilding-uri

* Am realizat manualul „Best Practice CAVIA” continand prezentarea activitatilor desfasurate in cadrul cluburilor, creatii ale elevilor, interviuri, dezbateri

 

REZULTATE PROIECT START

• Am contribuit la dezvoltarea abilitatilor de viata ale adolescentilor din comunele Vetrisoaia si Falciu (judetul Vaslui), Trusesti si Sulita (judetul Botosani), Cristesti si Fantanele (judetul Iasi)

• Am elaborat manualul „Dezvoltarea abilitatilor de viata ale tinerilor din mediul rural” , un instrument dedicat cadrelor didactice, asistentilor sociali si profesionistilor

• Am desfasurat timp de 5 luni, impreuna cu cadrele didactice si asistentii sociali din cele 6 comune partenere, activitati pe tema abilitatilor de viata pentru aprox. 800 elevi.

• Am organizat la Iasi evenimentul „Schimb de experienta si transfer de bune practici in dezvoltarea abilitatilor de viata ale tinerilor din mediul rural” la care au participat partenerii, reprezentanti ai ONG-urilor din judetele Iasi, Vaslui si Botosani active in sprijinirea tinerilor defavorizati.

Va asteptam sa vedeti impreuna cu noi fotografii impresionante reprezentand implicarea si progresul acestor adolescenti deosebiti.

Despre FUNDATIA PRO WOMEN

Despre Fundatia Pro WOMEN
Suntem o organizatie neguvernamentala ce realizeaza de peste 8 ani activitati de consiliere, mediere si orientare profesionala, consultanta in finantari nerambursabile, training, campanii de informare si constientizare, cercetari si studii, seminarii si conferinte.

Echipa noastra
In prezent, echipa Pro WOMEN este compusa din 20 de experti si 13 colaboratori, cu pregatire in domenii diverse, precum administrarea afacerilor, management si marketing, management de proiect, psihologie, training, consiliere, asistenta sociala, comunicare si relatii publice, tehnologia informatiei, sisteme informatice integrate. Pe langa aceste cunostinte, echipa are experienta solida in scrierea si implementarea de proiecte cu finantare nerambursabila europeana.

Despre proiectele noastre
Suntem specializati in servicii de consultanta pentru proiecte, pornind de la redactarea proiectului propriu-zis, identificarea si atragerea de parteneri, depunerea la autoritatea de management si implementarea acestuia.
Pana in prezent, am reusit sa atragem finantari nerambursabile de peste 2.500.000 Euro in mai mult de 50 de proiecte implementate cu succes, care au fost desfasurate in judetele Iasi, Vaslui, Neamt, Bacau, Botosani si Suceava si sustinute prin parteneriate durabile cu organizatii si autoritati locale din regiunea Nord-Est si Republica Moldova.
Rata de succes a proiectelor noastre este de 95%.

Confirmare pana la data: 19 noiembrie 2010

Participare: Intrare libera