"Primăvară românească, pretutindeni!",- festivitatea de închidere

BUCURESTI - 4 martie 2021

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Festivalul- concurs dedicat culturii și civilizației românești - "Primăvară românească, pretutindeni!", organizat de Fundația Romanian Business School în perioada 1-3 martie 2021 a ajuns la final!

Logo Romanian Busienss School

Logo Romanian Busienss School

Miercuri 3 martie, într-o atmosferă emoționantă , a avut loc festivitatea de închidere a festivalului. Ne-am bucurat timp de trei zile să fim împreună, români cu dragoste de limba noastră, de tradițiile noastre, de istoria noastră, indiferent de locurile și vremurile în care trăim: din Statele Unite până în Orientul Mijlociu, prin Franța, Spania, Belgia, până în Serbia și Republica Moldova.

În programul serii de ieri: premierea echipelor de elevi participante în concursul de limbă și cultură; Mesajele organizatorilor și partenerilor: Daniela Costăchel - Președinte Fundația Romanian Business School; Corina Popa - Școala de Gramatică; mesaje ale reprezentanților comunităților de români din afara granițelor; moment special: copiii de la Casa de cultura Belgo-Română și Radio-TV Arthis se prezintă; mesaje ale copiilor si profesorilor de la scolile participante la concursul din ziua a doua a festivalului; moment artistic pregătit de Liceul Ștefan cel Mare și Sfânt din Grigoriopol, Republica Moldova;  Recital muzical Dănuț Mitruț- prof. Școala Metropolitană ARC; Moment muzical-Sara Cojocaru- Școala Metropolitană ARC;

Fundația Romanian Business School a acordat premii în valoare de 2000 RON, iar partenerii “Școala de gramatică” ( Dr.în lingvistică Corina Popa) și “Asociația LER” (scriitorul Vasile Lupașc) au oferit cărți de autor tuturor copiilor participanți!

Români mici și mari din toate colțurile lumii au răspuns la invitația noastră! S-au bucurat împreună de călătoria prin lecțiile de limbă și literatură română create de echipa de la Școala de gramatică www.cuvinteromanesti.ro .

Mulțumim comunităților de români din afara țării care au participat la acest maraton: Școala românească din Paris, comunitatea românilor din Madrid, Școala românească din Dubai, Uniunea Internațională a Femeilor Române (UNIFERO) din Atlanta -SUA, Școala Românească de la Bruxelles, Casa de Cultură Belgo-Română, Radio TV Arthis, Centrul Cultural Infinitum din Serbia, Biblioteca Municipală B.P.Hașdeu din Chișinău- Filiala Ovidius!

Felicitări tuturor copiilor care au participat la concursul din cea de a doua zi a festivalului!

- Școala Gimnazială "General Grigore Bastan" (Buzău),

- Școala Gimnazială Metropolitană ARC (București),

- Liceul "Antim Ivireanu"  (București),

- Echipa cititorilor de la Biblioteca B.P.Hașdeu-filiala Ovidius ( Rep. Moldova, Chișinău),

- Școala Gimnazială Limanu ( jud. Constanța),

- Colegiul Pedagogic ,,Vasile Lupu" ( Iași),

- Școala primară Stoenești (Argeș),

- Liceul Ștefan cel Mare și Sfânt (Rep. Moldova- Grigoriopol)!

 Felicitări tuturor! Vă așteptăm la  următoarea ediție!

Evenimentul s-a înscris în acțiunile de promovare a platformei www.cuvinteromanesti.ro, proiect dedicat copiilor din diaspora (și nu numai), finanțat de Departamentul Românilor de Pretutindeni.

Contact: email: romanian.business.school@gmail.com

 

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Fundația Romanian Business School s-a înființat în anul 2005 și este organizația fondatoare și finanțatoare a Școlii Gimnaziale Metropolitane ARC www.școala-arc.ro , a Grădiniței Prikindel și a After School Prikindel www.gradinita-prikindel.ro În prezent, fundația oferă servicii de educație pentru copii 2-14 ani, cursuri de formare pentru profesori, evenimente culturale şi educaţionale, ateliere de dezvoltare personală pentru copii şi adulţi https://www.facebook.com/romanianbusinessschool Contact: email: romanian.business.school@gmail.com