Primăvară românească, pretutindeni!

BUCURESTI - 23 februarie 2021

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fundația Romanian Business School în parteneriat cu Școala Metropolitană ARC, Scoala de Artă ACTHARSIS, Școala de Gramatică, Uniunea Internațională a Femeilor Române –UNIFERO organizează în perioada 1-3 martie 2021 un festival online al culturii și civilizației românesti “Primăvară românească, pretutindeni!”

Logo Fundația Romanian Business School

“Cuvintele sunt interfața între noi și lume. Odată înțelese, exprimate la rezonanța lor cea mai înaltă, îmbinate într-o logică de neclintit, devin cea mai nobilă carte de vizită. Când devii stăpân pe limbajul tău, nu mai poți fi stăpânit de limbajul altora.”

Corina Popa

Evenimentul “Primăvară românească, pretutindeni!” se înscrie în acțiunile de promovare a platformei:

www.cuvinteromanesti.ro

Platforma a fost creată într-un proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Participă școli din România, Republica Moldova, reprezentanți ai comunităților românești din America, Europa, Orientul Mijlociu.

Fiecare comunitate va fi reprezentată de copii cu vârsta între 7-14 ani din România, Republica Moldova și Diaspora , familiile elevilor, invitați din fiecare școală/comunitate, invitați speciali ai organizatorilor.

LUNI

14:00 Festivitate de deschidere.

Mesajele organizatorilor. Mesajele coordonatorilor locali. Momente artistice pregătite de copii. Invitați speciali.

15:00 – 19:00 Prezentări pregătite de echipe de copii din diaspora

MARȚI

14 00 -20:00 Concurs de limbă, cultură și civilizație românească cu participarea echipelor de elevi din școli din România și Republica Moldova. Se vor acorda trei premii pentru locurile 1,2,3  și premii speciale din partea organizatorilor, sponsorilor și partenerilor.

MIERCURI

18:00 – 20:00  Festivitatea de închidere

Premierea copiilor. Mesaje din comunități. Momentele sponsorilor. Momente artistice pregătite de copii. Invitați speciali

Festivalul se va derula pe platforma zoom. Participarea la eveniment se face pe baza  formularului de înregistrare, care va fi transmis la cerere, până vineri, 26 februarie, pe adresa de email: romanian.business.school@gmail.com.  Link-ul de conectare va fi comunicat pe adresa de email a coordonatorului din fiecare comunitate/școală/asociație înscrisă în festival.

Pentru detalii îi invităm pe toți cei interesați să ne contacteze pe adresa de email:

romanian.business.school@gmail.com

Fundația Romanian Business School  s-a înființat în anul 2005 și este organizația fondatoare și finanțatoare a Școlii Gimnaziale Metropolitane ARC www.școala-arc.ro , a Grădiniței Prikindel și a After School Prikindel www.gradinita-prikindel.ro.  În prezent,  fundația oferă servicii de educație pentru copii cu vârsta între 2 și 14 ani, cursuri de formare pentru profesori, evenimente culturale şi educaţionale, ateliere de dezvoltare personală pentru copii şi adulţi.

Contact: email: romanian.business.school@gmail.com

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Şcoala Metropolitană ARC – Viitorul începe aici

Înfiinţate și finanțate de Fundația Romanian Business School, Şcoala Metropolitană ARC și Grădinița Prikindel sunt acreditate de către Ministerul Educației Naționale, pentru toate cele trei trei niveluri de educație (preșcolar, primar și gimnazial).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-romanian-business-school-scoala-metropolitana-arc/primavara-romaneasca-pretutindeni